• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 6 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Vita Hästen
VIT

Linus efter Vita Hästen

6 mars 2019 23:06
Herrlaget

Vinst mot Vita Hästen med 4-0 och två assistpoäng från centern Linus Persson. Klackarna i taket? Nej, inte direkt. Linus är inte nöjd med lagets prestation.
– Det gäller att göra rätt och bra saker, men det gör vi inte idag.


Första perioden blev mållös och det hände inte särskilt mycket på isen. Det ser lite oroligt ut i egen del av banan, men bättre i anfallszon.
– Nja, vi är inte bra nog där heller. Vi drar ner på tempot och då ser det slarvigt ut. Och så dåliga är inte Vita Hästen. Går vi ner några procent blir det jämnt, säger Linus självkritiskt.

Två mål och bättre spel i andra

I mittperioden ser det bättre ut efter det att Anton Karlsson gjort 1-0 i powerplay.
– Vilket bra jobb av Anton! säger Linus glatt.
Han tycker att laget spelar bättre sen.
– Vi fick positiv energi och Vita hästen, som kämpat emot så länge de var med i matchen, tappar en del. Så stundtals ser det bättre ut. Men Linus är som sagt inte nöjd.
– Det är ingen slutspelshockey vi spelar idag. Och det är inte bara att trycka på en knapp och spela bra på tisdag, säger han bestämt.
Linus är tydlig med att han och lagkompisarna är medvetna om det.
– Jag räknar med att det blir en bättre match på fredag mot Björklöven.

Nolla för Brage igen

Till slut vinner Leksand med 4-0 och målvakten Axel Brage håller sin tredje raka nolla.
– Jättekul! Han är ju självklart en del av laget och vi har alla blivit mer stabila. Och jag tror att det här är bra för hans självförtroende inför det som kommer, menar Linus.
Snart drar alltså slutspelsserien igång. Och efter Västerås övertidsvinst blir det svårt för Leksand att nå tredjeplatsen. Däremot blir fredagens match otroligt viktig för placering och poäng därunder. Hur ser Linus på tabelläget?
– Vi får försöka få så bra förutsättningar som möjligt. Man kan diskutera motståndare hit och dit, men jag är rätt säker på att det kommer krävas fem av fem vinster för att gå vidare oavsett vad vi startar med för poäng.

Det låter som om du ser fram emot slutspelserien?
– Det är den här delen av säsongen man längtar efter. Att få spela de här avgörande matcherna. Ju äldre jag blir desto mer njuter jag av det, säger trettiotreåringen som är rak med att han ser ett slut på karriären om några säsonger.
Linus spelar ihop med Johan Porsberger och Mattias Ritola. Det ser ut som att Linus har roligt på isen tillsammans med dem?
– Jag hoppas de har kul när de spelar med mig också, säger Linus med ett skratt och han berättar att alla tre ser fram emot kvalet.

Viktigt med special teams

Ett vapen i kvalspelet blir säkert powerplayspelet. En del som blivit klart bättre på senaste tiden. Enligt Linus är pucktempot det allra viktigaste. Och han påtalar hur mycket Mattias Ritola betytt sen denne kom tillbaks från skadan.
– Mattias ska styra spelet och han är fantastiskt duktig på det. Vi har hittat våra platser och roller och vi har flera olika alternativ. Vi står och faller inte med en strategi, förklarar Linus som tillägger att det ger en bra grund att stå på.
Men, han är inte nöjd med spelet i numerärt överläge i onsdagskvällens match.
– Antons mål var snyggt men annars var det ingen höjdare. Däremot vill jag lyfta fram boxplayspelet. De som spelar där är helt fantastiska. Det är sånt som håller oss kvar i matcher och som ger oss en chans att växa.

Fin insats av juniorerna

Så, avslutningsvis finns det en hel del att förbättra på fredag tycker Linus. Och några positiva saker att ta med sig från den här matchen.
– Det är kul att se de yngre komma in och se hur de tar för sig. De spelar en mogen och vuxen hockey, säger Linus berömmande om juniorerna Nils Åman och Dennis insats.
Och till sist får supernollan Axel Brage en extra guldstjärna av Linus.