• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 6 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

Mr 97 % om vinsten i Småland

30 januari 2019 22:22
Herrlaget

Målvakten Jonas Arntzen räddade 32 av 33 skott och var därmed en av flera matchvinnare i det lag som vann den tuffa bortadrabbningen mot serieettan Oskarshamn.
– En sån här match är väldigt rolig att spela!


Jonas och de andra stod för en stabil insats i 60 minuter och Oskarshamn lyckades inte hämta ikapp de två mål Leksand gör i första perioden. De unga backarna Filip Johansson och Calle Själin gör sina första mål för säsongen. Och för Calle till och med det första i Leksandströjan. Jonas är imponerad av backarnas framfart.
– De hade en speciell backträning för några dagar sen. Så det är kanske därför de kliver fram idag, säger målvakten med ett skratt.
Just Calle får mashatten av backkollegan Mattias Nilsson efter matchen.
– Gör man sitt första mål förtjänar man den, säger målvakten som tycker att varenda en i laget borde fått en egen hatt i dag.
Han är så nöjd med den hjälp han får av alla i egen zon.
– Det är många som täcker direkta slagskott och skott från sidorna. Det blir mycket lättare för mig när de ibland gör mitt jobb, säger Jonas glatt.

Vem vill du lyfta fram efter den här segern?
– Nisse (Mattias Nilsson). Han täcker skott, inte bara i denna match utan hela tiden. Det är nog inte mycket av hans kropp som inte är blått i morgon, säger Jonas.

Bättre efter jul

Det märks att Jonas trivs med hockeylivet. Och särskilt bra har det varit efter jul. När Roger Melin tog över som tränare fick målvakterna stå lika mycket i början för att Roger skulle ha en chans att själv bilda sig en uppfattning om dem.
– Det är klart att det är roligt att få stå mer matcher, men jag surar inte om jag inte får spela. Det har funkat bra och jag har vunnit fler matcher efter jul än innan, säger den unge norrmannen som tycker att både han och kollegan Axel Brage spelat mer stabilt i januari.
Jonas stod för en spektakulär räddning i slutet av första perioden. Men enligt honom själv ser det tjusigare ut än det var.
– Jag går på den lite för lätt. Så jag får sträcka ut benet och rädda. Det är skönt att det gick,men Levvan skulle säga åt mig att jag måste jobba mer med tålamodet där, säger Jonas och refererar till målvaktstränaren Jonas Levén.

Bra Smålandsresa

Tolv timmar på buss blir det för laget i och med resan till Oskarshamn.
– När man vinner matcher är det jättebra stämning och en helt annan attityd. Så det var roligt att åka iväg på den här resan.
Jonas, som oftast är en positiv typ, har mycket beröm att ösa över sina lagkompisars insats i vinsten mot Smålandslaget.
– Det känns som att alla spelare kliver fram och vill vinna. Det bästa är det hårda jobbet vi lägger ner. Det är bra krig hela matchen, tycker Jonas.

Nervöst slut

Eftersom Oskarshamn tar tillvara på ett av sina powerplay i andra perioden är det ”bara” uddamålsledning för Leksand efter 40 minuter.
– Det är klart att det är lite nervöst. Särskilt ju längre matchen går, eftersom ett insläppt mål blir så avgörande, förklarar tjugoettåringen.
Han visste att det inte skulle bli en enkel uppgift eftersom Oskarshamn hade åtta raka hemmasegrar. Så det märks att Jonas är stolt över både sin och lagets insats i kväll.