Hemma
Leksand
LIF
Borta
HV71 J20
HV71

Inför J20-slutspelet

13 mars 2018 09:23
J20

– Det ska bli otroligt kul att börja slutspelet. Det är nu det roliga börjar!
Det säger J20-forwarden Oliver Kandergård inför onsdagens åttondelsfinal hemma mot HV71.


Leksand tog sig till åttondelsfinalen via Fortsättningsserien, och ställs alltså nu mot HV71, som slutade sexa i Topp 10-serien.
– Jag har faktiskt ingen aning om hur bra HV71 är, eftersom vi inte har mött dem i år. Men det gäller så klart att vi kommer upp i hög nivå under de matcher som väntar, menar Oliver, vars lag kommer till spel med en bra känsla i truppen.
– Vi avslutade ju serien med två vinster, så jag tycker absolut att vi går in i slutspelet med en bra känsla. Ett mål inför säsongen var att ta oss till Topp 10-serien. Det gjorde vi ju inte tyvärr, men nu har vi tagit oss till slutspel ändå och det är det viktigaste. Slutspelsmatcherna är ju självklart de matcher som är roligast att lira, så det ska bli otroligt kul att det drar igång.

Åttondelsfinalen avgörs i bäst av tre matcher, och först ut är alltså onsdagens hemmamatch i Tegera Arena. Matchstart klockan 16.00.
Därefter väntar bortamatch fredag, och eventuellt lördag.

Vad tror du om matchbilden i morgon?

– Jag tror att det kommer att vara ett högt tempo i matchen, så det gäller att vi är med från start. Det gäller även att vi har bra disciplin med utvisningar.

Vem avgör?

– Marcus Karlberg!

Onsdagen blir en riktig slutspelskväll i Tegera arena! Efter J20-matchen, 19.00, tar nämligen damlaget emot MODO på hemmais i den första kvartsfinalmatchen. Även där är det bäst av tre matcher som gäller.
Läs mer om onsdagen här