Hemma
Leksand
LIF
Borta
MODO
MODO

"Skön känsla i laget"

13 mars 2018 14:07
Damlaget

– MODO har pressen på sig och vi kommer in som underdogs. Jag tror att det kan passa oss.
Det säger LIF-tränaren Alexander Bröms inför onsdagens kvartsfinal i Tegera Arena.


Onsdagens match är den första av maximalt tre i kvartsfinalserien mellan Leksand och MODO.
Leksingarna börjar alltså på hemmais, och åker sedan till Övik under fredagen.
– Och så spelar vi där på lördagen och eventuellt söndagen. Men... vi försöker att inte tänka så långt nu. Det gäller att ha full fokus på onsdagens uppgift först och främst, och att göra vårt bästa för att skaffa bästa möjliga förutsättningar inför helgen.

Hur viktigt är det att vinna första matchen?

– Förra året förlorade vi match 1 hemma mot Djurgården i kvarten och sedan vann Djurgården stort på deras hemmaplan i match 2. Visst är det skönast att börja med en seger, jag tror också att MODO skulle komma rejält i darrning efter det, men samtidigt... skulle vi förlora onsdagens match så har vi ett så pass starkt kollektiv så att vi skulle kunna resa oss och komma tillbaka och ta två raka i Övik. Det är jag inte orolig för.

Är du nervös?

– Nej då, inte nervös, jag känner mer något av en skön anspänning. Jag tycker att vi har en skön känsla i laget. Det märks i gruppen att alla är förväntansfulla och verkligen ser fram emot att slutspelet ska dra igång nu, menar Alex, vars lag mötte MODO på hemmais så sent som förra helgen.
– Och fick en poäng med oss från den matchen. Vi har förlorat alla seriematcher mot MODO denna säsong, men i alla matcher utom en har spelet varit jämnt. MODO är ett väldigt bra lag, de har gjort en bra säsong och har dessutom fått in en del spets i laget, men det är absolut ingen omöjlig uppgift att slå ut dem.

Hur ser taktiken ut inför matchen?

– Det gäller att vi inte går in och tänker att det är en måstematch, men att vi samtidigt gör precis allt som står i vår makt för att vinna den. Vi måste vara påkopplade i varje byte, vinna närkamper och jobba för varandra. Hela tiden.

När det gäller skadeläget missar Ilze Bicevska och Emelie Berlin matchen på grund av skador. Ida Nikula, som har varit borta från spel sedan före OS-uppehållet, fanns med på träningen under måndagen och ser ut att kunna spela onsdagens match.
– Vi har i stort sett hela truppen tillgänglig för spel, så det känns jättebra, berättar Alex.

Hur tänker ni när det gäller målvakt?

– Vi har två jättebra målvakter i Julia Åberg och Denise Reuterström, och det har varit en av våra styrkor denna säsong. Det är inget lätt val att ta ut målvakten, men på onsdag ställer vi Julia i mål.

Kom ihåg: Nedsläpp 19.00 i Tegera Arena!
Frivillig entré.
Vi ses i arenan!

Mer om onsdagen