Hemma
AIK
AIK
Borta
Leksand
LIF

Müller om vinsten mot AIK

27 februari 2018 23:08
Herrlaget

Viktiga tre poäng och bra spel av alla fyra kedjor. Så sammanfattar Leksands forward Marcel Müller vinsten mot AIK.
– Och tre olika femmor som producerar.


AIK tog ledningen efter drygt fyra minuter och de spelar med mycket energi.
– Vi visste att de skulle inleda starkt. Och genom mål när vi tagit en utvisning så får de en bra inledning, säger Marcel.
Han är mer nöjd med andra perioden där Leksand gör tre mål och vänder matchen.
– Vi spelar bättre och förtjänar vinsten, säger tysken glatt.
Han ler stort åt minnet av det första Leksandsmålet som backen Austin Madaisky gör.
– Ritto (Mattias Ritola) vann sin kamp vid sargen. Jag tänkte kontra, men trillar och får se på när Pietta hittar en perfekt passning till Austin som sätter pucken i nät. Ett viktigt mål och kul för Austin, säger Marcel.

Bättre disciplin

Att möta AIK på Hovet är ingen lätt match och Leksand visste att det skulle bli ganska mycket tjafs och hårt spel. Att vara disciplinerade och inte haka på när motståndarna provocerar, det var en viktig del av matchtaktiken.
– Det var rätt mycket stök, de försökte komma åt oss på det sättet. Genom knuffar och trash talk. Men förutom den sista utvisningen så höll vi oss lugna. Och vi vann mycket på det, menar Marcel.

Vem tycker du var bäst i Leksand idag?
– Robin Rahm. Han höll oss kvar i matchen. Men när det gäller utespelare vill jag inte välja någon särskild. Jag tycker att alla spelade som ett lag och kämpade bra.
Marcel är väldigt nöjd med sin egen kedja. Det märks att han tycker att det är roligt att spela ihop med Daniel Pietta och Mattias Ritola.
– Vilken fenomenal spelare Ritto är! Så skicklig! Men ibland får vi va på honom om att släppa pucken, men förutom det är det jättebra, säger Marcel med ett stort skratt. Han är glad över att de har tre seriematcherna på sig att spela ihop sig ännu mer.

Omställning

Ikväll var sjätte matchen för den tyska duon i Leksandströjan.
– Det går bättre och bättre. Det har varit en omställning jämfört med SHL eller tysk hockey, så lite tid har det tagit att anpassa sig, säger Marcel som ändå gjort sju poäng sen han kom till Sverige.
Tjugonioåringen har tidigare spelat SHL-hockey med Modo och Linköping. Han och Daniel kommer senast från spel i tyska ligan med Krefeld Pinguine. Marcel är glad över att de har kunnat bidra med poäng och positivt spel sen duon kom till Leksand.
– Det är smickrande om lagkamraterna känner att de kan lita på oss. Det är därför vi är här. Vi vill gå upp med Leksand, det är målet!