Hemma
Leksand
LIF
Borta
MODO
MODO

Matt målskytt igen

9 februari 2018 23:20
Herrlaget

Det var glada miner efter vinsten mot Modo med 4-1. Och kanadensaren Matt Carey bjuder på ett stort leende när han ska berätta om matchen.
– Det var nog den bästa vi spelat på över en månad, säger Leksands forward.


Efter några förluster och svårt med målproduktionen var kvällens vinst viktig. Matt erkänner att han och de andra varit pressade ett tag.
– Vi har greppat för hårt om klubban. Och det har varit nervöst.
Matt säger att det varit stressade spelare på isen.

Nya spelare

De två nya spelarna från Tyskland, Marcel Müller och Daniel Pietta bildade kedja med Mattias Ritola. Trion visade i andra perioden att de kommer bli värdefulla för Leksand framöver.
– Ritola fick bra omgivning. Han är den skickligaste spelaren i vårt lag och nu syntes det verkligen.
Det tog en period, sen började de nya kedjeformationerna leverera.
– I första perioden så var det väl lite gnissligt. Men sen i andra så funkade det mycket bättre, säger Matt.
Han är imponerad av tyskarnas spel.
– De är fokuserade och lugna. Jag tittade mycket på dem och såg hur de använder den stora isen.
Matt tycker att han själv haft problem med just isstorleken de senaste matcherna.
– Jag överarbetar situationerna. Jag ska spela bra i hörnen, men nu har jag kommit in lite fel. Och då har jag missat de öppna ytorna som funnits i zonen, säger Matt självkritiskt.
Ikväll fungerade det mesta bättre. Han och kedjekompisarna Alex Friesen och Johan Porsberger ordnade två mål i andra perioden.
– Det kändes som att mycket av pressen att prestera försvann i och med att tyskarna kom in. Att inte allt tryck ligger på Alex och några till att göra mål, säger Matt.

Har det varit en tuff period för er?
– Jo, man vill ju alltid vinna. För fansen och även för mig själv. Jag hatar att förlora, till och med i ”checkers” (dam), säger Matt och skrattar lite.
Han tycker att tränarna gjort ett bra jobb med att försöka hålla humöret uppe. Han får också frågan om det varit oro i gruppen på grund av nyförvärv en.
– Lite blir det väl. Alla vill säkra upp sin plats och spela bra. Så då är det lätt att det blir lite nervöst och panik, förklarar Matt.

Pietta fick mashatten

Mattias Ritola blev välförtjänt utsedd till matchens lirare, men i omklädningsrummet valde spelarna ut Pietta som matchens kämpe.
– Han fick den dels för målet men mest för att han kom igen efter att ha varit inne och sytt 10 stygn, säger Matt.
Både fans och spelare hoppas så klart att den här vinsten ska följas av fler. Matt är en positiv och glad kille som verkligen tror på sitt Leksand.
– Fixar vi topp två kommer det blir tufft för Timrå!