Hemma
Leksand
LIF
Borta
Västervik
VVIK

Lindgren efter söndagssegern

28 januari 2018 21:11
Herrlaget

– Spelmässigt gjorde vi det kanske lite bättre på bortais, men det vi gjorde i dag räckte för tre poäng till. Det är positivt.
Det konstaterar backen Fredrik Lindgren efter andra 4-1-segern mot Västervik på tre dagar.


Lindgren, som missade fredagens match på grund av sjukdom, var tillbaka i spel igen under söndagen.
– Det kändes väl lite ringrostigt, men annars var det inga problem. En helt okej match, tycker jag.
Söndagsmatchen leddes av gästerna med 1-0 efter den första perioden.
– Vi har ju pratat mycket om att starta matcherna bättre, och jag tycker att vi började ganska bra. Efter sju, åtta minuter blev vi dock lite omständliga. Vi blev långa i laget och tog en del korkade beslut. Som tur var skapade vi ändå många chanser, och fick även lite utdelning, menar Lindgren, vars lag vann de två återstående perioderna med 2-0, 2-0.

En säker seger?

– Det var en tuff match, som alla andra, men nog tycker jag att vi var det bättre laget. Skönt att vi fick in målen och att vi ändå bara släppte in ett mål. Tex gjorde det jättebra i kassen, och försvaret fungerade bra överlag.

Och framåt hyllar Fredrik Lindgren spelaren som blev utsedd till såväl matchens lirare som matchens krigare: målskytten Erik Aterius.
– Jätteroligt att se hur han tar för sig. Han är inte rädd för att sticka in näsan i vilken situation som helst, och i dag får han välförtjänt göra ett mål också. Jätteroligt att se, säger Fredrik Lindgren, vars lag alltså besegrade Västervik med 4-1 för andra gången denna helg.

Tabelltvåan Leksand har nu en poäng upp till serieledande Timrå.
På onsdag väntar bortamatch mot Södertälje.
– Det ser vi fram emot. Det är viktiga poäng på spel hela tiden nu, och väldigt roligt att spela, menar Lindgren, som dock kommer att gå en helt annan typ av match även före onsdag.
– Det kan man säga... När jag vaknade upp i morse och gick in på toan i hallen märkte jag att det var fullt med myror där. Alltså, inte bara några stycken, det var fullt! Och snart insåg jag att de var i köket också, överallt. Var kommer dom ifrån? Jag förstod ingenting, haha. Men nu har jag köpt en grej som ska hjälpa till att "rensa bort dem"... så vi får väl se...

Men du vinner den matchen också?

– Haha, ja, jag hoppas det...