Hemma
Leksand
LIF
Borta
Almtuna
AIS

Johansson inför Almtuna hemma

4 januari 2018 15:58
Herrlaget

Seger borta mot Pantern under onsdagskvällen, träning i Leksand under torsdagen, och under fredagen väntar hemmamatch mot Almtuna.
– Ja, det är full fart! Jag tror att vi kom hem från Malmö kring 6.30 i morse (torsdag), så lite trött var man allt när man vaknade. Men det glömmer man ganska snabbt. Nu ser vi fram emot att få spela på hemmais, säger backen Filip Johansson inför fredagens möte med tabelltrean.


17-årige Filip har nu noterats för 9 A-lagsmatcher och har under dessa imponerat på många med sin spelskicklighet, stabilitet och sitt lugn.
– Det är så klart roligt om någon tycker att jag gör det bra, och jag måste säga att det har känts bra också. Det är jätteroligt att få chansen och jag försöker bara att spela mitt spel och göra det jag ska.

Hur ser du på din roll i laget?

– Först och främst ska jag vara stabil bakåt, det är det jag fokuserar mest på. Visst känner jag att jag väger lite lätt i vissa lägen, men jag försöker spela smart och stå upp för laget så gott jag kan. Jag är inte någon som backar undan i alla fall, säger Filip, som under onsdagskvällen alltså blev målskytt för första gången i A-lagströjan.
– Ja, det kändes nästan lite overkligt, men det var väldigt kul så klart. Verkligen en speciell känsla. Jag tror att Matt skulle slänga in en puck på mål, som inte alls var tänkt till mig egentligen, men med lite tur studsade den upp till mig. Det var mycket folk framför målet, så jag förstod att målvakten inte såg så mycket. Jag tänkte bara att jag skulle lägga pucken på mål och se vad som hände, och... det gick ju bra, haha.

Och 5-2 vann ni med till slut. Vad säger du om lagets insats?

– Vi slarvade lite i backspelet några gånger, men i övrigt gjorde vi en bra match tycker jag. Pantern är ett jättebra lag, och att vinna med 5-2 på deras hemmaplan är riktigt bra faktiskt, menar Filip, vars lag nu tar sig an ännu ett topplag, då tabelltrean Almtuna gästar serieledaren i Tegera arena.
Inför mötet skiljer tre poäng lagen emellan.
Leksand är seriens bästa hemmalag, med poäng i 14 av 16 matcher (35 poäng).
Almtuna är seriens bästa bortalag, med poäng i 11 av 16 matcher (29 poäng).
– Almtuna är skickliga, och vad jag kan minnas har vi blivit nollade av dem två gånger (0-1, 0-2) den här säsongen. Det kommer att bli en en minst lika tuff match som mot Pantern, men gör vi det vi ska så kommer vi att fixa tre poäng.

I skrivande stund är 4 500 biljetter sålda till matchen.
Kom och stötta laget på plats, du med! Biljetter hittar du här.
Innan matchen kommer Spol-Jansson att hedras i arenan med en tyst minut.