Hemma
Leksand
LIF
Borta
Almtuna
AIS

Öhman efter Almtuna hemma

5 januari 2018 22:00
Herrlaget

– I början var det ganska hafsigt och ryckigt, men vi stängde matchen bra i tredje tycker jag.
Det säger backen Anton Öhman efter fredagens hemmaseger mot Almtuna.


Matchen vanns med 2-0 efter två blåvita mål där leksingarna fick viss assistans av gästerna.
– Det första målet var ett skott från Ritola efter en bra press i powerplay av oss. Pucken tog nog på lite allt möjligt på vägen till mål, men bland annat någon Almtunaspelare, berättar Öhman, som fick se sin backkollega Daniel Bertov noteras för det andra målet.
– Haha, ja, vad ska man säga om det? Såna mål räknas ju också, men det var då inte han som var sist på pucken i alla fall, haha.

Hur nöjd är du med lagets insats?

– Vi vinner ju, så på det sättet är jag så klart nöjd, men själva spelet... Det var en lite konstig match. I den första perioden var det ett väldigt ryckigt och hafsigt spel, och i både första och andra var det väldigt mycket utvisningar. Det var nästan lite dagis där ute.

Hur är det att spela en sån match?

– För min del, som spelar ganska mycket i de spelformerna, så blir det kanske på ett sätt lättare. Man kommer ju verkligen in i matchen. Det är värre om man kanske inte brukar spela så mycket boxplay eller powerplay, och får sitta mycket på bänken, menar Anton, som i vanlig ordning svarade för en stabil insats.
Den 22-årige backen har nu noterats för 13 matcher i Leksandströjan och känner själv att den egna formkurvan pekar uppåt.
– Och lagets med för den delen, vi går ju som tåget och är oftast det spelförandet laget, vilket är jättekul. Men för egen del... Jag har ju inte gjort så mycket poäng som jag hade velat, men visst känner jag att det har gått bra. Jag tycker själv att spelet både med och utan puck har funkat bra och jag känner mig mer och mer säker i egen zon. Jag trivs jättebra i Leksand och har verkligen kommit in bra i laget. Det känns kanon.

Matchens lirare i kväll?

– Det är svårt att säga någon annan än Tex. Han håller nollan igen och gör ännu en grym match. Han räddar oss flera gånger.