Hemma
Leksand
LIF
Borta
Vita Hästen
VIT

Matt Carey är på gång

29 december 2017 23:30
Herrlaget

Två viktiga mål på två matcher. Leksands forward Matt Carey börjar verkligen bli varm i kläderna. Idag styrde han in 1-0 i powerplay och blev utsedd till matchens lirare.
– Jag hade gett Tex den utmärkelsen om jag kunnat.


Vår nyaste kanadensare berättar att han gav mashatten till sin målvakt Tex Williamsson efter matchen.
– Det fanns många matchvinnare idag men när han håller nollan och räddade oss flera gånger, säger Matt.
Och han förklarar att laget kämpade hårt för att inte ge Vita Hästen tillfälle att göra mål.

Mycket gnäll

Matt bildar kedja med Jesper Ollas och David Åslin. Ttrion har blivit bättre och bättre de få matcher de spelat ihop. Matt öser beröm över Jesper och David.
– Ollas är verkligen en lagkapten. Han ger så mycket energi och kämpar hårt. Och David är en klart underskattad spelare. Men han börjar komma igång nu efter skadan. Han är verkligen skicklig, säger Matt som hört talas om David innan han kom till Leksand.
Åskådarna fick se att både Ollas och framförallt Matt verkligen gick in för att tackla Vita Hästen-spelare när de kunde.
– Det var vår matchplan. Vi ville ge energi till laget och tända publiken.
Matt berättar att han fått rådet att spela mer fysiskt. Och att han direkt märkt positivt resultat.
– Och efter några tacklingar kommer alla i motståndarlaget efter mig. Det blir en del trashtalk och de tappar fokus på spelet.
Matt vill inte berätta vad som sas, men han ler brett och erkänner att det var rätt kul att bli utskälld på svenska.
– När han skrikit ett tag sa jag bara att jag inte pratar svenska. Jag märkte att vi lyckades med att komma under skinnet på dem, säger Matt som tycker att motståndarna la ner mycket tid på att klaga.

Varför tror du att det gått bättre för dig de senaste matcherna?

– Helt ärligt, jag har flyttat till Leksand strand och fått större utrymme att bo på. Så nu känner jag mig inte lika klaustrofobisk längre.
Matt skrattar och påpekar sen lite mer allvarligt att det tagit en stund att bli van vid den stora isen.
– Sen var det en stor lättnad efter att första målet kom, säger Matt som avgjorde den förra matchen när Leksand mötte Modo borta.

Att passa eller inte passa

Matt var nära att bli tvåmålsskytt i kvällens match. Han och backen Olle Alsing kom två mot noll i en kontring. Olle skjuter själv och det blir tyvärr inget mål. Matt erkänner att han gärna fått en passning i det läget.
– Men han sa efteråt att han tittat till på mig och sett att jag tittade bakåt mot försvararen. Att det var därför han inte passade. Men det är sånt som händer i hockey och nästa gång sitter pucken, avslutar Matt glatt.