Hemma
MODO
MODO
Borta
Leksand
LIF

Vinst igen för Tex

26 december 2017 21:34
Herrlaget

Det blev vinst igen för Leksands målvakt Tex Williamsson. Han tycker att det var en rätt svår match för egen del. Modo sköt bara 20 skott jämfört med Leksands 36, vilket gjorde att han fick stå sysslolös långa stunder.
– Vi var bättre, men de hade en del halvfarliga lägen.


Det har varit några dagar fyllda av intervjuer och lyckönskningar för Tex. Han vann nämligen en miljon i Bingolottos uppesittarkväll den 23 december. Har det varit stökigt sen dess?
– Ja, det kan man säga. Men det är också roligt och folk tycker det är kul, berättar Tex som fortfarande tycker att det är lite svårt att förstå att han vann.
Målvakten fick många gratulationer av lagkompisarna när de sågs till träningen på juldagen.
– Och så ville de veta hur det där fungerar. Och om man verkligen kan komma fram på Färgfemman. Men det kan man ju tydligen, säger Tex med ett skratt.

Ett insläppt mål

Storvinsten påverkade inte mer än att Tex var bra med i matchen mot Modo. Det enda målet han släppte in var i boxplay i slutet av första perioden. Innan dess hade Leksand spelat bättre än Modo och Mattias Ritolas mål var både snyggt och rättvist.
I andra perioden hände inte mycket och Tex stod sysslolös långa stunder. Och han tycker att det är lite knepigt. Att det gäller att hålla igång ändå.
– Men så är rätt många matcher, så det är inget ovanligt säger Tex.
Han är nöjd med hur Leksands backar hjälpte honom ikväll. Trots att flera saknades på grund av skador och landslagsuppdrag gjorde de som var kvar en stabil insats.
– Vi har en bred trupp både framåt och bakåt. Filip gör ett fantastiskt jobb, säger Tex som menar att andra kliver fram istället.
Filip Johansson är den sjuttonåriga backen som fått chansen efter fint spel i Leksands juniorlag. Tex berömmer också Daniel Bertov lite extra.
– Berra gör en bra match. Han är stabil och hård. Han står upp oavsett vem han möter.

På väg mot övertid

Efter en mållös mittperiod och en jämn sista tredjedel såg det ut att bli övertid i Fjällräven Center. Det hann bli onödigt spännande i och med att Modo hade några farliga styrningar och ett skott i ribban.
– Det kunde slutat tvärtom, menar Tex.
Till slut blev det tre poäng till bortalaget. Och det var nye kanadensaren Matt Carey som blev hjälte. Han passade på att göra sitt första mål i Leksandströjan med bara 13 sekunder kvar av matchen.
– Han blev verkligen glad. Skönt för honom att det släpper, säger Tex som berättar att Matt fick mashatten efter matchen.

Visst var kedjan med Carey, David Åslin och Jesper Ollas bra?

– Måste erkänna att jag inte har sån bra koll på forwards. Jag skriker på mina backar så får andra sköta det där framåt, säger Tex med ett snett leende.
Men han tycker att alla fyra kedjorna var bra i tisdagens match.

Vassare laget

Forwarden Martin Karlsson gör sista målet för matchen i tom kasse när Modo tagit ut målvakten. Han fastställer därmed resultatet till 1-3 inför 5225 personer i Örnsköldsvik.
– Det är jämnt men vi är det vassare laget och vi är värda tre poäng, säger Tex bestämt.