Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

Forsberg närmast mål

8 december 2017 22:43
Herrlaget

– Det var jämnt och tufft och självklart känns det surt att förlora. Samtidigt tycker jag nog någonstans att Oskarshamns seger var rättvis.
Så lyder Fredrik Forsbergs analys efter fredagens 0-1-förlust.


Några blåvita mål blev det alltså inte i matchen, men Fredrik var en av leksingarna som var närmast att näta.
– Jag såg inte var pucken tog riktigt, men någonstans i målramen i alla fall. Tråkigt att den inte gick in så klart, men vi hade lite motstuds i matchen kändes det som.

Hur summerar du matchen, period för period?

– Vi visste att Oskarshamn skulle komma ut hårt, vilket de också gjorde. Vi stod väl emot ganska bra i den första perioden tycker jag. I den andra perioden blev det väldigt grinigt, och tyvärr blev vi lite för påverkade av gruffet och en del domslut, så det blev en svår period att spela. Sen kom ju deras mål där också... I tredje kändes det som att det tog 15 minuter för oss innan vi fick något riktigt grepp om matchen.

Men när ni väl fick det kändes det som att ni skapade massor av chanser?

– En del i alla fall, vi fick väl ganska bra tryck i spel 6 mot 5 där precis på slutet. Jon hade ju en puck längs mållinjen till exempel, men tyvärr, vi lyckades inte den här gången.

Segermålet, och matchens enda mål, gjordes precis i slutet av den andra perioden, efter att Isac Skedung visats ut för en slashing.

En tveksam sådan, eller?

– Jag var precis på väg att byta, så jag såg faktiskt inte, men... om det inte var en utvisning så känns det så klart lite extra surt att de fick göra mål på den. Samtidigt kan vi inte hänga upp oss på det, Oskarshamn gjorde det bra också, menar Fredrik, som ju var utlånad till just Oskarshamn under stora delar av den gångna säsongen.
– Det här var första gången jag var tillbaka här sedan dess, så visst var det lite speciellt. Jag känner väl hälften av spelarna i laget i alla fall. Det var roligt att vara tillbaka, men jag hade gärna åkt härifrån med en seger.

Bäst i kväll?

– Tex gör det, som alltid, bra i målet. Släpper man in ett mål på en hel match så ska man normalt vinna den. Han kunde inte ha gett oss ett bättre läge än så.
– Anton Öhman tycker jag också gjorde det bra. Han är en riktigt skicklig back, både offensivt och defensivt, och blir bara bättre och bättre för varje match.