Hemma
Leksand
LIF
Borta
Tingsryd
TAIF

Lindgren om matchen mot Tingsryd

6 december 2017 22:56
Herrlaget

Det blev bara en poäng i hemmamatchen mot Tingsryd. Trots en lyckad start är backen Fredrik Lindgren är inte nöjd efteråt.
– Vi måste ta med oss att det inte går att ta för lätt på sakerna.


Det började riktigt bra med två snabba mål av Johan Porsberger och Martin Karlsson. Men sen tog det roliga slut och det står 2-2 efter den första perioden.
– Vi får en bra start. Framförallt de första sju, åtta minuterna. Sen händer något och det blir mindre bra. Om vi blir bekväma? Jag vet inte men vi måste kunna förvalta en ledning på bättre sätt, menar Fredrik.
Han säger att laget pratat om det innan match. Att de måste jobba hårt i 60 minuter eftersom de är svårslagna då.
– Nu går vi ner i intensitet och då ringer det i baken.

Spelat ihop i Skellefteå

Tingsryd kvitterar alltså. Och de tar ledningen genom Mathieu Tousignants mål sent i andra perioden. Då såg det ut som att TAIF skulle ta hem alla poängen trots hemmalagets spelövertag. Leksand hade mest puck och sköt 43 skott mot Tingsryds 21.
– Den statistiken kan bli lite missvisande. Hur många är egentligen farliga? frågar Fredrik självkritiskt.
Fredriks backpartner Anton Öhman gör sitt första mål i Leksandströjan och kvitterade därmed till 3-3. Ett snyggt mål i numerärt överläge som Anton själv var nöjd med.
– Han var glad över det. Nu kan det säkert släppa lite för honom. Särskilt i powerplay, säger Fredrik som tidigare bildat backpar med Anton i Skellefteå.

Hur är det att spela med Anton?
– Det funkar bra. Vi anpassar oss efter varandra. Jag är väl lite mer defensiv och han kan gå fram mer. Vi får fortsätta att bygga på det, säger Fredrik.

En poäng efter straffar

Det blev bara en poäng eftersom Tingsryd vann på straffar. Och där saknade Leksand den utvisade Alex Friesen. Alex har tidigare skickat in den avgörande straffen i två matcher.
– Det var en onödig utvisning även om jag förstår honom. Vi hade behövt honom., säger Fredrik som inte vet om motståndaren Brian Salcido medvetet gick in för att få med sig Alex ut.
Fredrik säger att laget får ta med sig att de ändå fick med sig en poäng trots underläget.
– Efter en ypperlig start sänker vi oss kanske lite, säger han och inser att det inte krävs mer för att förlora i Hockeyallsvenskan.

Hur trivs du i Leksand?
– Jag, frun och våra barn trivs bra här. Spelmässigt känns det bättre och bättre. Det har tagit tid att anpassa sig, säger trettiosjuåringen som spelat elva säsonger i SHL innan han anslöt till Leksand.
– Det har varit en större omställning än jag trodde. SHL är väldigt uppstyrt. Man vet i princip var alla killar är på isen. Här kan det komma en motståndare lite var som helst. Samtidigt är det ett roligt spel. Och mina vänner som följt mig i SHL och som nu ser Hockeyallsvenskan tycker att det är lite häftigare att se Leksand spela. Det händer mer saker, säger Fredrik som tycker att den biten är ett bra skyltfönster för Hockeyallsvenskan.