Hemma
AIK
AIK
Borta
Leksand
LIF

Martins första mål sänkte AIK

24 november 2017 23:24
Herrlaget

Första vinsten mot AIK på Hovet på sju år och säsongens första mål för Leksands forward Martin Karlsson. Inte konstigt att den vikarierande lagkaptenen var glad efter matchen.
– Det var skitkul att spela inför så många leksingar.


Det brukar vara mycket publik på Hovet när Leksand är på besök. Så även idag. Innan matchen hyllades den förre AIK-spelaren Leif Holmgren i en fin ceremoni.
– Det var jätteroligt att vara med på tröjhissningen, säger Martin som tycker att Leksand kom bra in i matchen trots att det blev en lång paus mellan uppvärmningen och pucksläpp.
– De första fem minuterna är deras men sen spelar vi stabilt. Vi ville komma tillbaka från onsdagens match där vi inte var tillräckligt bra, förklarar Martin.
Han och lagkompisarna visade upp en mycket fin krigarinställning i fredagkvällens match. Till exempel var det minst fyra olika spelare som såg till att upphäva icingpuckar.
– Ja vi har många skridskostarka killar, säger Martin nöjt.

Två snabba mål

Efter en mållös första period gör backarna Olle Alsing och Daniel Bertov varsitt mål.
– I en sån här jämn match är det viktigt med första målet. Och särskilt skönt att det kom i powerplay, menar Martin.
Bara 26 sekunder senare smyger Bertov upp vid bortre stolpen och får en fin passning från Mattias Ritola. Och 2-0 står sig perioden ut.

Martin var inte orolig

I slutet av sista perioden reducerar AIK och det blir tre nervösa minuter för alla leksingar på läktarna.
– Jag tycker att vi ställer till det för oss själva där. Mensen blir det ingen panik utan känns bara stabilt. Och Tex gör en grym match, tycker Martin.
Målvakten Tex Williamsson var en av alla matchvinnare i kväll och Martin säger att Tex gjorde några särskilt viktiga räddningar i andra perioden.
– Alsing fick välförtjänt hatten men det var många som kunde fått den. Det här var en laginsats rakt igenom, säger den vikarierenade lagkaptenen stolt.

Första målet för säsongen

När AIK plockat ut målvakten kunde Martin stänga tillställningen med 1-3 i tom bur. Efter målet åkte han fram emot den enorma bortaklacken och firade ordentligt.
– Jag skrek rakt ut! Både det att vi vann och för att det var mitt första mål för säsongen. Så det var mycket känslor som skulle ut, säger Martin och ler stort.

Vad var det bästa med kvällens match?

– Att vi fick med oss tre poäng och så var det jäkligt kul med så mycket leksingar. Det var häftigt att titta upp mot klacken och sen inse att det var så många även bredvid dem, avslutar Martin.