Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Leksand
LIF

Leksand krigade till sig tre poäng

19 november 2016 21:25
#KHKLIF

Det märktes att båda lagens energi inte var på topp i kvällens drabbning. Och det stod länge och vägde i matchen. Efter tre spelade perioder stod det klart att Leksand tog sin tredje trepoängare för säsongen.


Det var en ganska händelselös första period vi fick se i mellan Karlskrona och Leksand. Hemmalaget startade piggast men ju längre perioden gick desto mer jobbade Leksand in sig i matchen. Karlskrona hade bland annat ett skott från John Henrion som nästan styrdes in i mål av en Leksandspelare. Men Atte Engren spelade bra för bortalget.

– Det händer inte så mycket från något av lagen. Det är för dåligt powerplay också, de skär av det vi vill göra så vi får hitta på något annat, konstaterade Leksands Johan Porsberger till C More efter den första perioden.

Leksand spelade upp sig i andra perioden

I mittenakten var det ombytta roller. Det var Leksand som kom ut starkast och det skulle ge utdelning. Patrik Norén drog till med ett skott från den vänstra tekningcirkeln samtidigt som Tobias Forsberg gjorde ett bra jobb framför mål genom att skymma Johannes Jönsson och 1-0 var ett faktum. Bortalaget och Johan Porsberger hade även en ramträff i den andra perioden.

Hemmalaget kom ut starkast i den sista perioden och man låg på för en kvittering. Men istället utökade Leksand sin ledning till 2-0. Ben Youds drog till på ett direktskott som gick in i krysset på en passning från Janos Hari.

– Vi är konsekventa i det vi gör. Matchen var ganska tröttsam tror jag för båda lagen men det känns otroligt skönt att vinna. Energin var väl kanske lite låg men man försöker peppa igång sig själv och de andra. Men skönt att åka hem med tre poäng. Självförtroendet börjar stiga hos de flesta nu tror jag och jag hoppas att vi kan fortsätta såhär, sa Jesper Ollas till C More.