Damkoll med Madde Hall

4 november 2017 16:08
Damlaget

Det är landslagsuppehåll i SDHL. Hemsidan passade på att ta ett snack med Madde Hall, som ligger i topp både i den interna skytteligan och poängligan.
– Jag har känt att det här har varit på gång, men det hade aldrig gått så här bra utan de andra i laget, säger hon.


Efter 15 matcher ligger Leksands damlag på femte plats i en milt sagt haltande tabell. En som verkligen klivit fram den här säsongen är Madde Hall. Med sina 13 poäng är hon den leksing som svarat för flest poäng hittills. Med sina sex gjorda mål toppar hon också interna skytteligan tillsammans med Iveta Koka och Wilma Johansson.
– Jag känner att det har gått bra den här säsongen. Jag fick bra fart redan från början och då får man bättre självförtroende. Det blir som att man inte håller klubban lika hårt när man får ett läge. men självklart hade det inte gått så här bra utan de andra i laget, jag har verkligen bra medspelare.
Vilken är din största styrka som målgörare?
– Hm, jag vet inte faktiskt. Jag ser mig själv nog inte riktigt som en sniper, utan mer som en spelare som jobbar på över hela planen.

Tränat mer på detaljer

Hon och de andra har extra möjligheter just nu att slipa på detaljer och vässa formen eftersom det är landslagsuppehåll i SDHL fram till 15 november. Damkronona samlas i morgon lördag inför avfärd till Florida i USA där en fyrnationsturnering väntar.
För Madde Hall och de andra leksingarna på hemmaplan har speluppehållet hittills inneburit en del extra träning.
– Vi har tränat på ungefär som vanligt i veckan, men fokuserat mer på detaljer än vi brukar. Vi har också haft lite fler övningar specialiserade för backar och forwards, så vi har delat upp oss i laget.
Om du fick tillföra något till ert spel, vad skulle det vara?
– Jag tycker vi har varit bra på att skapa chanser, men jag tror att om vi får ihop försvarsspelet på ett mer stabilt sätt kan det här bli riktigt bra. Det är nog där det brustit lite, vi har bjudit motståndarna på för mycket ibland.

Vill vara med i toppen

Om några omgångar är halva serien spelad. Enligt Madde Hall ser placeringarna för de olika lagen ut ungefär ut som hon trodde att den skulle göra.
– För oss har det också gått lite som förväntat. När det väl klaffar är vi väldigt bra, men det är klart att vi haft våra dippar. Men överlag är vi hyfsat starka tycker jag.
Finns det något du skulle vilja lyfta i ditt eget spel?
– Man vill alltid bli bättre på allt och få en högre lägstanivå. Men kanske skulle det vara att höja nivån ännu mer på träningarna Att ta ytterligare ett snäpp och ytterligare ett steg. Så det gäller för mig att jobba på ännu hårdare.
Till sist, hur tänker du kring resten av säsongen, har ni satt upp några mål?
– Ja, det har vi och vi vill vara med i toppen helt klart. Men det är väldigt tajt i serien och matcherna är också tajta. Så det gäller att vi knyter ihop säcken och spelar som vi ska.