En poäng mot AIK
Publicerad: 2019-02-15
Leksands segersvit på åtta matcher är bruten efter att matchen borta mot AIK slutat med förlust på straffar.

Under matchens första tio minuter var AIK snäppet vassare och tryckte stundvis ner Leksand, men efter drygt tio minuter vände allt. Leksand tilldelades ett powerplay efter att David Rundqvist blivit fasthållen och kolliderat med hemmalagets målvakt Erik Källgren, vilket tvingade AIK till ett tidigt målvaktsbyte. I det efterföljande 5 mot 4-spelet sköt Johan Porsberger in ledningsmålet, och därefter tog Leksand över och ledde också med 1-0 efter första perioden.

Tidigt i den andra perioden kvitterade AIK efter ett mål som godkändes först efter videogranskning. Några minuter senare gjorde hemmalaget nästa mål fram till 2-1 efter ett anfall som lämnade Leksand på hälarna, och efter det tog AIK över mellanakten som slutade 21-5 i skott.

Leksand kom ut laddade direkt när pucken släpptes i tredje perioden, och två minuter senare satt 2-2 då Johan Porsberger gjorde sitt andra mål för kvällen. Efter målet öppnades matchen upp rejält där lagen bjöd på härlig underhållning med hög fart och spel fram och tillbaka. Trots flertalet farliga chanser höll sig det oavgjorda resultatet i sig efter ordinarie tid, och efter att förlängningen slutade mållös avgjordes matchen på straffar. Där drog AIK det längre strået och Leksand fick med sig en poäng hem från Stockholm.

Nästa match för Leksands del är hemma mot Västerås på torsdag.