Leksands IF på besök hos Lekterapin
Publicerad: 2018-12-17
Nyhet
Några av spelarna från Leksands IFs herrlag brukar årligen besöka Lekterapin på Falu lasarett, och årets säsong är givetvis inget undantag.

I torsdags besökte några av våra spelare från Leksands IFs herrlag Lekterapin som ligger i anslutning till barnavdelningen 34:an på Falu lasarett. Spelarna som lekte med barnen och lämnade över goodie-bags var Mattias Nilsson, Hugo Enock, Filip Johansson, Tobias Forsberg och Martin Karlsson.

Mats Hildén, som jobbar på Lekterapin, berättar att spelarbesöket var ett uppskattat inslag i vardagen.
-Det blev ännu en härlig eftermiddag med spelarna. Det är otroligt uppskattat och spelarna är så duktiga med barnen.

En självklarhet för Leksands IF
Årets besök på Lekterapin var inte det första från Leksands IFs sida. Det har i princip blivit en årlig tradition, och någonting som Patric Skoglund på Leksands IFs marknadsavdelning menar är en självklarhet att vara med på.
-Leksands IF ska inte bara bedriva hockeyverksamhet. Vi ska även ta ett stort samhällsansvar och hjälpa till där vi kan hjälpa till. Vi vet att barnen blir så otroligt glada över våra julbesök på Lekterapin, så det är det minsta vi kan göra, säger Patric Skoglund på marknadsavdelningen.

Lagkaptenen var självklart med
En av spelarna från Leksands IF som gästade Lekterapin var alltså lagkaptenen Martin Karlsson. Besöket i Falun blev ett avbrott i spelarnas vardag som hockeyspelare, och de hade alla en fin, och även viktig, stund tillsammans med barnen enligt Martin.
-Det är trevligt och roligt att få träffa barnen, och det är inspirerande att se att de är vid gott mod även om många av dem är så pass sjuka. Det ger perspektiv på livet när man får möjligheten att träffa dem. Det är jätteviktigt för oss att vara med att hjälpa till. Det behövs så lite av oss och betyder mycket för dem, det förstår man inte minst även på föräldrarna. Det är jätteroligt att kunna hjälpa till, säger Leksands IFs lagkapten Martin Karlsson.

Leksands IF
Stjärnlaget