• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 6 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt

En dag kvar till kvartsfinal

12 februari 2019 09:53
Damlaget

Äntligen. Så kan man sammanfatta anfallaren Alva Johnssons känslor inför den stundande kvartsfinalserien.
– Det här är den bästa tiden på säsongen. Vi har spelat för det här hela året, säger hon till hemsidan.


Nu är det inte långt kvar. För i morgon brakar kvartsfinalserien mellan Leksands damlag och HV71 igång. En som är laddad och bara längtar till att pucken släpps är Alva Johnsson.
– Jag tycker att vi har tränat på bra under landslagsuppehållet. Alla jobbar mot samma mål och vi vet vad vi vill och hur vi ska uppnå det. Vi är ett riktigt roligt gäng i år, säger hon till hemsidan.
Hon beskriver HV71 som ett individuellt skickligt lag, som samtidigt är ordentligt samspelade.
– De hittar varandra väldigt bra ute på isen så det gäller att ge dem så lite tid som möjligt och göra det svårt för dem. De är ett lag som kan ta till vara på sina chanser, så man måste ligga nära dem och spela fysiskt.
Vad har de för svagheter?
– Generellt i slutspelet är det ändå mycket nerver, så om vi startar bra och får in ett snabbt mål då blir det skakigt för dem direkt.

Fokusera på det egna spelet

Viktigast för att det ska bli vinst i morgon onsdag är dock att de blåvita fokuserar på det egna spelet menar Alva Johnsson. Hon och de andra måste vinna så många dueller som möjligt ute på isen för att ge lagkompisarna tid att bygga upp de egna chanserna.
– Om vi spelar tillsammans som ett lag och är desperata från början så kommer det gå bra på onsdag. Och vinner vi den matchen kan vi åka ner till Jönköping med ett övertag direkt.
Finns det något ni inte ska göra i morgon?
– Vi får inte låsa oss bara för att det är slutspel. Spelar man för att ha roligt och kan slappna av, då spelar man som bäst. Det är det här vi har spelat för hela säsongen, så det gäller att njuta.
Vilka spelare i deras lag ska man hålla ögonen på?
– De har några svenska landslagsspelare som är riktigt bra. Och så har de Riikka Sallinen, hon är väldigt rutinerad, faktiskt äldst i ligan. Sedan måste man se upp med Sanni Hakala. Hon är liten och snabb och väldigt bra att ta till vara på motståndarnas misstag, gör man ett felpass blir det farligt direkt.
Och vem av dina lagkompisar glänser mest för tillfället?
– Hanna Sköld. Hon har fått chansen i landslaget igen och har fått riktigt bra självförtroende av det. Hon var varit het på träningarna.

Matchen spelas i Weda Skog

Eftersom det ska bli melodifestival i Tegera Arena till helgen spelas kvartsfinalen i den betydligt mindre hallen Weda Skog Arena. Damerna brukar inte spela sina matcher där, men Alva Johsson tror inte det kommer att påverka matchen.
– Det kan bli kul att fylla en liten hall istället. Det är också lite kallare där och skönare is. Så det blir bra.
På grund av melodifestivalen har ni fått flytta in i herrarnas omklädningsrum. Kan de förvänta sig några tricks från er när de får rummet tillbaka?
– Haha, det kan jag ju inte gå ut med här, då blir det ingen överraskning. Vi får se!

Pucken släpps alltså i Weda Skog arena på onsdag klockan 19.00 i kvartsfinal 1. Kiosk finns på plats. Frivillig entré, så lägg gärna damorganisationens swish-nummer på minnet: 123 452 04 90.