"Blir en härlig match"

31 oktober 2017 13:06
Herrlaget

6-1-seger borta mot Västervik i fredags. Under onsdagskvällen väntar bortamatch mot Södertälje.
– Två formstarka och klassiska lag. Det blir en härlig match, säger Martin Karlsson inför det som väntar.


Det blir också ett möte mellan två lag som båda genomgått ett lyckat tränarbyte.
– Jag har inte följt Södertälje jättenoga, men jag vet ju att de också har höjt sig efter tränarbytet, och att det är ett lag som har vunnit mycket på slutet, precis som vi. Jag tror att det kommer att bli en match i högt tempo och förhoppningsvis med mycket publik på plats, säger Martin, och tillägger att han och resten av laget är riktigt sugna på att spela match.
– Verkligen! Det är man väl jämt, men självklart är det lite extra roligt att spela hockey när det går bra.

Vad tycker du själv är främsta skillnaden med ert spel sedan tränarbytet?

– Vi har gjort några små justeringar i spelet kan man säga, vilket har gjort att vi orkar mer och att vi spelar med mer energi. Vi gör lite fler avvägningar och går inte på alla puckar. När vi inte checkar hela tiden har vi mycket mer energi när vi ska anfalla, och är inte helt döda, som det ibland kunde kännas som tidigare. Det känns bra helt enkelt, och vi känner absolut att ändringarna har gett resultat. Jag tror att det syns på isen också, menar Martin, som sedan matchen borta mot Tingsryd, den 13 oktober, har bildat kedja med Tobias Forsberg och Jon Knuts.
En blåvit succékedja som förutom hårt jobb även har levererat en hel del poäng.
– Vi klickar i varandra bra och litar på varandra på isen, menar Martin, som i matchen mot Västervik svarade för två målgivande passningar, medan Knuts och Forsberg svarade för varsitt mål.
– Vi är spelare som jobbar hårt och åker mycket skridskor, så det är kul att puckarna har börjat trilla in också.

Jons och Tobbes styrkor?

– Tobbe är jobbig att möta och ger alltid allt. Han har även gjort en del poäng nu på sistone, så det är jättekul.
– Och Jon, som har fått spela center, har verkligen gjort det jättebra. Jag vet att vi spelade ihop i J20, och då var han också center, men sedan dess har han mest spelat ytterforward. Nu har han kommit in som center igen och gör det hur bra som helst.

Vem i laget har sett extra het ut på veckans träningar?

– Oj, det är många... Nu vet jag inte om Tex ska stå mot Södertälje, men han ser väldigt sugen ut i alla fall. Och Olle (Alsing) och Linkan (Fredrik Lindgren) är tillbaka igen också, så man ser att de är sugna på match.

Vem avgör?

– Jag tror att Porsberger kliver fram nu faktiskt, det är dags för honom nu.