Mattias Timander slutar med hockeyn

31 maj 2013 20:38

Efter totalt 1224 matcher på elitnivå har Mattias Timander har i dag fattat beslutet om att lägga skridskorna på hyllan och avsluta sin karriär som hockeyspelare. En karriär som har innehållit spel i allsvenskan, elitserien, AHL, NHL och svenska landslaget Tre Kronor.


Hur har ditt beslut vuxit fram?

– Redan innan jag kom till Leksand var jag på väg att lägga av, men dåvarande ordföranden Bertil Daniels uppvaktade mig och tyckte jag skulle vara med och ta upp Leksand i elitserien istället. Jag tyckte att det var en spännande utmaning att få vara en del av och så här efteråt känns det underbart vi klarade av att ta föreningen dit den hör hemma. Men ganska snabbt efter den fantastiska matchen mot Rögle hemma kände jag att jag är nog klar med det här. För att vara helt säker på att jag ska ta rätt beslut har jag medvetet tagit mig tiden fram till nu för att verkligen känna efter. Och jag har samma känsla nu som då. Jag är klar med ishockeyn.

–Jag och min familj har haft fantastiska två år här i Leksand och jag vill tacka alla supportrar för allt stöd jag och laget fått under dessa två år. Jag har aldrig upplevt nåt liknande under min karriär som spelare. Jag vill även tacka Tommy Salo och grabbarna i och runt laget för en härlig tid tillsammans.

Vad skall du sysselsätta dig med nu?

-Jag skall lägga en hel del tid på det företag jag och ett par kompisar driver hemma i Ö-vik och förhoppningsvis kunna sälja en och annan båt nu i sommar. Vi flyttar hem efter att våra barn har gått klart skolan om någon vecka.

Leksands IF vill tacka Mattias för hans tid i föreningen. Han har gjort ett stort avtryck och verkligen spridit glädje och engagemang under sin tid hos oss och varit en stor förebild och ambassadör för LIF.

TACK!