En poäng mot Färjestad
Publicerad: 2020-03-05
En målsnål men underhållande match med två riktigt bra målvakter gick hela vägen till förlängning. Väl i 3 mot 3 var Färjestad snäppet vassare än Leksand och tog hem bonuspoängen.

Den första perioden var överlag rätt jämn där Leksand var snäppet bättre och hade fler vassa målchanser än gästande Färjestad. Åtta minuter in gjordes det första målet för kvällen när Leksand tog ledningen i boxplay av alla spelformer. Matt Carey hittade en helt ren Nils Åman framför mål som mycket vackert rundade Arvid Holm och satte sitt första SHL-mål i karriären. Med fyra minuter kvar till pausvila kvitterade dock Färjestad när Axel Brage var överspelad och 1–1 var resultatet efter 20 minuter. Innan perioden var färdigspelad så lyckades Nils Åman sånär att göra ett till mål i numerärt underläge, men denna gång räddades pucken.

Leksand kom ut riktigt starkt i inledningen av den andra perioden och skapade flera farliga lägen redan under de första minuterna. Bland annat så hade Oskar Lang en backhand i ribban och Martin Karlsson två bra lägen som nästan letade sig in. Utöver detta så hann Leksand även med att få ett mål bortdömt för spelare i målgården, men det hindrade inte de blåvita från att fortsätta att ösa framåt. Lägen på lägen skapades mellanakten igenom, men den där riktiga skärpan för ett ledningsmål fanns inte där och 1–1 höll sig perioden ut trots 15 skott på mål.

Färjestad var det bättre laget under den första halvan av tredje perioden och hade bud på att ta ledningen, men Axel Brage stod upp bra och räddade laget från ett baklängesmål. I den andra halvan så kom Leksand in i spelet mer och mer igen och med bara någon minut kvar av ordinarie tid var Filip Johansson mycket nära att ordna en seger, men pucken tog på axeln på Färjestads målvakt och ut. Istället fick matchen avgöras i spel 3 mot 3 där det svängde rejält med riktigt vassa målchanser åt båda håll med både frilägen och straff för bortalaget. Till slut kunde inte Axel Brage stå emot och Marcus Nilsson avgjorde kvällens möte med ett distinkt avslut, vilket betydde en poäng för Leksand på nytt.