Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt

Leksand nollade Linköping

16 februari 2021 21:30
Herrlaget

En mycket bra insats från Janne Juvonen och två mål framåt grundlade kvällens 2–0-seger mot Linköping.


I den första perioden så var det klasskillnad där Leksand var det klart bättre laget perioden igenom. Efter inte ens fem minuter valde Linköping att ta en tidig timeout för att sekunder senare se en puck dansa på mållinjen från hemmalaget. Ledningsmålet kom istället välförtjänt 13 minuter in på en spelvändning där Martin Karlsson hittade Fredrik Forsberg som bara hade att raka in 1–0. Leksand hade sedan flera chanser att öka på innan perioden var över, men ettmålsledningen höll sig till pausvila trots ett övertag i skottstatistiken med hela 15–1.

Mittenakten fick se en rejäl scenförändring där Linköping kom ut bättre och fick till bra tryck på Leksand. Gästerna hade bland annat ett tidigt friläge där Janne Juvonen vackert gjorde en dubbelräddning, vilket i sin tur tvingade Björn Hellqvist till en timeout efter fem minuters spel. Det tog sedan ett litet tag för Leksand att komma in i spelet mer och mer där andra halvan av perioden var betydligt jämnare, men det var fortfarande Linköping som var närmast ett mål. Janne Juvonen höll på egen hand kvar ledningen när han denna gång räddade en straff utan större problem för att inte långt därefter se 2–0-målet göras i 4 mot 4. Med en minut kvar av andra perioden klev August Berg fram och stänkte dit pucken från nära håll för att sätta det blåvita laget i ett ännu bättre läge inför avslutningen.

Tredje perioden inleddes med att Jonas Ahnelöv var nära att sätta ännu en kasse efter en fin aktion där pucken räddades med toppen av benskyddet. I övrigt så hände det inte särskilt mycket förrän elva minuter hade gått när Fredrik Forsberg sånär blev tvåmålsskytt där han fick se sitt friläge räddas knappt. Därefter stängde Leksand ner matchen helt och hållet för tre säkra poäng, vilket också innebar den tredje nollan för säsongen för ruskigt stabile Janne Juvonen.

På torsdag väntar bortamatch mot Skellefteå.