Uddamålsförlust mot IKO
Publicerad: 2018-01-24
En svag inledning, men en stark avslutning. Kvällens hemmamatch mot Oskarshamn slutade med förlust, 4-5.

– Vi gör det alldeles för enkelt för dem. En klart underkänd period.
Det sade lagkapten Jesper Ollas efter den första perioden. En period som gästerna vann med 3-1.

Jonas Arntzen ersatte Tex Williamsson mellan de blåvita stolparna efter paus, men den andra perioden började på samma sätt som den första: med ett tidigt mål för gästerna.
Dock gjorde leksingarna en något bättre period nu och reducerade genom Tobias Forsberg i mitten av densamma.
– Vi spelar bättre, men det är fortfarande för dåligt. Vi måste tillbaka till grunderna och göra de lätta sakerna rätt, sade målskytten efter period 2.
Ställningen 2-4 stod sig inför den tredje perioden.

Period 3 startade betydligt trevligare än de två föregående. Tre minuter in i perioden sköt Mattias Ritola in en retur efter skott av Oskar Lang, och detta blev starten på en stark blåvit press.
Pressen resulterade i att Jon Knuts snart kunde assistera Tobias Forsberg till kvitteringspucken 4-4, och det var utjämnat för andra gången i matchen.
Med fyra minuter kvar av perioden drabbades Leksand av lagets för kvällen första utvisning, och i spel fem mot fyra kunde gästerna så sätta det matchavgörande 5-4-målet. Trots en fortsatt stark blåvit press blev det nämligen inte några fler mål i matchen.

Matchens lirare: Tobias Forsberg.
Matchens krigare: Filip Johansson.

Två matcher återstår för Leksands del denna vecka. Under fredagskvällen gästar laget Västervik, och på söndagen är det dags för returmöte på hemmais.