Nöjd Täby-trio på hockeyskolan

12 juli 2017 09:43
Hockeyskolan

Leksands Hockeyskola 2017 är inne på sin tredje vecka, och elever denna vecka är bland många andra Andreas Johansson, 14, Olle Nordberg, 13, och Karl Dahlstedt, 14, från Viggbyholm, Täby:
– Det är full fart. Mest trött blir man i benen, konstaterar trion halvvägs in i veckan.


Olle har varit här en gång tidigare, men för Andreas och Karl är det premiär.
– Dels har vi ju hört av Olle att det är bra här, och sen har vi en annan kompis som är här varje år. Har har berättat att det är roligt här, så vi tänkte att det var dags att testa på, berättar Andreas.

Vad tycker ni om skolan hittills?

– Det är bra! Vi har bra ledare och bra träningar. Mattias Timander har varit med på is också, så det var kul. Och så är det ganska mycket variation här på det vi gör, menar Karl, och får medhåll av de andra.
– Det är många olika saker på schemat. Förutom is har vi till exempel fys och andra aktiviteter, som baseboll. I morgon ska vi till Leksand Sommarland.

Vad gör ni när ni har ledig tid?

– Vi brukar vara på Drömmarnas Arena ganska mycket, och så spelar vi pingis! Det är ganska många som brukar gå till borden och spela mellan aktiviteterna, berättar trion, som är överens om att det är Olle som är bäst på pingis.
– Men jag har pingisbord hemma, så jag har ju tränat lite...

Hur trött är man efter en dag på hockeyskolan?

– Ganska trött.... mest i benen, men det ska man väl vara också, då har man tagit i, säger Olle.

Andreas, Olle och Karl hoppas alla på att komma tillbaka till hockeyskolan snart igen, även om de inte riktigt vill titulera sig leksingar riktigt än.
– Jag håller faktiskt på AIK, och de på Djurgården, berättar Andreas, som med tanke på sitt val av lag kanske får anledning att komma tillbaka till Tegera ganska snart ändå.
– Vi får väl se, men hockeskolan vill vi absolut komma till igen i alla fall.

Mer om Hockeyskolan