En träningsvecka i Kina
Publicerad: 2018-05-18
Herrlaget
En fotskada stoppade Mattias Nilsson från spel under stora delar av den gångna säsongen. Nu ser han fram emot att ta revansch. – Jag har lagt det som hände bakom mig och ser det här som en nystart, menar den 24-årige backen från Gotland.

Laget har varit igång med den gemensamma träningen i fyra veckor, och Mattias beskriver tiden som tuff och rolig.
– Det känns i kroppen att man är igång, ungefär som det brukar göra den här tiden på året, haha. Men det har verkligen varit jättekul att få dra igång och starta upp något nytt. Det har varit bra fart på träningarna, och Jeppe (Jesper Gillerås) och Tommy (Fredriksson) kompletterar verkligen varandra som fystränare. Det känns som att vi har en väldigt bra mix mellan en riktigt bra grundträning och den nya, lite mer moderna träningen, berättar Mattias, vars lags träningsupplägg består av två gemensamma träningsveckor och därefter en individuell vecka med träning på valfri ort.
För Mattias Nilssons del utfördes exempelvis den gångna veckans träning i Kina.
– Haha, ja, det finns faktiskt ett samarbete mellan Sverige och Kina, så vi var ett gäng från Sverige som åkte till Peking och hade en hockeyskola. Härifrån Leksand var det jag, Martin Karlsson och några ungdomar och föräldrar från föreningen. Jag och Martin var med som hjälptränare, berättar Mattias.

Vilken upplevelse!

– Verkligen! Resan var givande på många sätt, och det var självklart jätteroligt att få en sån här möjlighet. Rent träningsmässigt fick man ju chansen att vara på is, så det var riktigt roligt, men utöver det är det alltid roligt att uppleva nya länder och kulturer. Man fick sig en liten tankeställare också, när man insåg hur långt vi i Sverige faktiskt har kommit när det gäller miljö och sånt. Den här friska luften som vi andas in varje dag är man inte i närheten av i Kina.

Hann ni med något annat, utöver hockeyn?

– Jag och Martin körde egen fysträning också, men vi hann med en del saker utöver det också. Bland annat var vi till kinesiska muren. Den var lite större än ringmuren hemma på Gotland, haha.

Den kinesiska maten då?

– Det var mycket ris, till och med till frukost, haha… Men vi bjöd dem på knäckepizza en dag och det blev en riktig hit.

Hur bra är den kinesiska hockeyn?

– Förvånansvärt bra måste jag säga, framför allt var allt väldigt uppstyrt.

Och hur var ditt resesällskap?

– Riktigt bra, måste jag säga. Jag och Martin var ju bra vänner innan resan också, men det blir ju att man kommer varandra ännu närmare efter en sån här grej. Vi hade varsitt hotellrum, men efter en natt flyttade vi ihop, det säger väl det mesta, haha.

Elin Broman
Stjärnlaget