En poäng för J20
Publicerad: 2018-10-07
J20
Leksands J20-lag fick en poäng med sig från helgens tre hemmamatcher mot AIK (2) och Djurgården (1). – Självklart en tuff helg, men egentligen tycker jag att vi krigade på ganska bra, summerar målvakten Viktor Rönnqvist.

Helgen inleddes med två förluster mot AIK. Den första matchen förlorades med 1-2, efter att gästerna avgjort med två mål i slutet av matchen.
I match två var AIK uppe i en 3-0-ledning då drygt en halv förstaperiod var spelad. Leksingarna hämtade dock upp till 3-3 i slutet av den andra perioden, men förlorade ändå matchen med 3-6 till slut.
– Den första matchen slutade på ett riktigt snopet sätt. Vi hade ledningen nästan hela vägen, och sen vände de och vann precis på slutet. Vi var väldigt revanschsugna till match 2, men ändå räckte vi inte hela vägen tyvärr, berättar Viktor, som vaktade kassen i den matchen.
– I alla fall inledningsvis. AIK fick in tre kassar på deras första fem skott, och efter det byttes jag ut. Självklart är det alltid tufft mentalt att bytas ut, men jag vet ju att vi gjorde det för lagets skull, för att vi vi skulle få energi - vilket vi också fick. Vi krigade på bra och hämtade upp till 3-3, men tyvärr räckte det inte som sagt.

Hur gick tankarna inför söndagens match?

– Alla i laget var väldigt revanschsugna, inte minst jag som fick chansen från start igen.

I söndagens match mot nuvarande serieledaren Djurgården gjorde gästerna matchens första mål halvvägs in i den andra perioden. Ledningen stod sig till 19 minuter in i den tredje perioden, då hemmalagets Nils Åman skickade in kvitteringspucken.
– En riktigt skön kvittering, men tyvärr förlorade vi sedan på övertid. En poäng är alltid något, men på det stora hela var det en tuff helg, menar Viktor.

Speglar resultaten matcherna?

– Alltså… Djurgården tycker jag spelade bättre än vad vi gjorde, men även om AIK också spelade bra tycker jag att vi är ett bättre lag. Gör vi grejerna rätt ska vi vinna mot dem, fortsätter Viktor, som delar ut ett extra plus till forwarden Marcus Karlberg.
– Han kom ner och slet riktigt hårt. Han hade en bra helg.

För LIF J20 väntar nu närmast torsdagens hemmamatch mot Västerås.

Elin Broman
Stjärnlaget