"En av sommarens höjdpunkter"
Publicerad: 2018-08-20
Damlaget
Under träningsmatchpremiären hemma mot Brynäs fick hon sköta filmkameran, men till lördagens returmöte hoppas Julia Åberg vara tillbaka mellan stolparna. – Det ska bli jättekul. Att spela match är ju något man har längtat efter hela sommaren, säger den 22-åriga målvakten.

Hemmamatchen slutade med en säker 4-1-seger, något alltså Julia fick bevittna från läktaren.
– Uffe (Hedberg) ville testa våra juniormålvakter, vilket jag absolut förstår, men visst kändes det konstigt att inte vara på isen. Jag fick filma matchen i stället, och gjorde det faktiskt tillsammans med min gamla målvaktskollega Leon (Reuterström), så vi hade kul ändå. Men visst var det lite konstigt att han och jag stod på läktaren när vårt lag spelade match. Det var nåt som inte stämde liksom, haha.

Hur skötte sig laget, tycker du?

– Första perioden var oförskömt bra, men sen tappade väl både vi och matchen lite fart. Men en helt okej första match, absolut.

Julia och resten av laget har varit igång med den gemensamma träningen i snart en månad. Julia missade dock den första gemensamma träningsveckan, eftersom hon fått det ärofyllda uppdraget att vara gruppledare på Maria Rooths sommarhockeyskola i Halmstad.
– En stor och viktig hockeyskola som bara riktar sig till tjejer. I år deltog 170 tjejer från nio olika länder, berättar Julia, som gjorde sitt tredje år som ledare på skolan.
– Jag och Jossan Söderberg åkte dit ihop, vi har båda varit elever på skolan tidigare. Det känns fint att få det här förtroendet och för mig har det blivit en av sommarens höjdpunkter.

Hur summerar du årets hockeyskola?

– Härlig och intensiv. Det var full fart från före sju på morgonen till efter nio på kvällen, och jag fick träffa jättemånga duktiga tjejer som brinner för hockeyn. Jag gjorde mitt bästa för att rekrytera några stycken till Leksand, vi får väl se hur bra jag lyckades, haha.

Elin Broman
Stjärnlaget