Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Söndag Sön 6 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Idag 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec

Förlust mot Frölunda

1 februari 2020 17:35
Herrlaget

Leksand förlorade dagens hemmamatch mot Frölunda med 2-4 efter att Frölunda gjort tre mål i den andra perioden och sedan höll undan från Leksands forcering i slutet av matchen.


Den första perioden var otroligt intensiv med riktigt hög fart från båda lag. Leksand kom ut taggade inför en välfylld Tegera Arena och spelade såväl fysiskt samt med bra spelintensitet för att matcha Frölunda, vilket också gjorde att de 20 första minuterna var jämna och därmed var 0–0 ett rättvist resultat i den första periodpausen sett till hur spelet såg ut.

Andra perioden var däremot inte särskilt bra målmässigt då Frölunda drog ifrån ganska rejält. 0–1 kom efter inte ens två minuter i powerplay, och efter elva minuters spel ökade gästerna på till 0–2 i numerärt överläge efter en mycket tveksam utvisning på Daniel Gunnarsson. Leksand hade sedan flertalet chanser att få in en reducering innan pausvila, bland annat en snygg styrning från Oskar Lang, men istället för ett blåvitt mål så skickade Frölunda in 0–3 och tog ett rejält grepp om matchen.

Leksand var tvungna att gå framåt i den tredje perioden för att försöka få liv i matchen igen, men Frölunda försvarade sin ledning väl och höll länge undan. Med drygt sex minuter kvar av ordinarie tid kom dock reduceringen då Daniel Gunnarsson placerade in 1–3 i powerplay, vilket i sin tur gav energi till laget. 2–3 kom sedan med två minuter kvar efter en snygg prestation av Martin Karlsson, men närmare än så kom inte Leksand då Frölunda kunde avgöra i tom kasse och fastställa slutresultatet till 2–4.

Nu väntar en och en halv veckas landslagsuppehåll, och nästa match är 11 februari då Malmö kommer på besök till Tegera Arena.