Leksands IF stänger ungdomsverksamheten
Publicerad: 2020-03-13
Leksands IF
Leksands IF har idag beslutat att säsongen 2019/2020 avslutas för lagen på ungdoms- och juniorsidan med omedelbar verkan till följd av coronaviruset. De verksamheter som inte påverkas är Leksands IFs herrlag samt verksamheter som är kopplade till kommunens skolor.

Tidigare under fredagen meddelade Svenska Ishockeyförbundet att samtliga grundserier, slutspel och kvalspel gällande U16, J18 Elit och J20 SuperElit ställs in under våren. Dessutom påverkas HockeyAllsvenskan, HockeyEttan och SDHL av uppehåll eller förkortade serier. Läs mer om Svenska Ishockeyförbundets besked här.

Leksands IF väljer även att avsluta all verksamhet på ungdomssidan vad gäller såväl träningar som matcher. Tillsammans med Leksands kommun har även beslut tagits att stänga ishallarna för allmänhetens åkning under resterande del av säsongen. Leksands IF Konståkning och Häradsbygdens SS som även verkar i Tegera Arena och Weda Skog Arena innefattas också av beslutet. Detsamma gäller istider för grupper såsom veteranhockey och byalagsserien.

-För oss i Leksands IF är det självklart att ta ansvar i situationen med coronaviruset. Vi vill göra allt vad vi kan för att begränsa sammankomster som riskerar att bidra till vidare smittspridning av coronaviruset för såväl spelare och ledare som dess närstående. Det är självklart tråkigt att säsongen ska sluta på det här viset för våra lag, men vi anser att det är det enda rätta att göra i den rådande situationen, säger Leksands IFs VD Andreas Hedbom.

De verksamheter som i nuläget inte påverkas är Leksands IFs herrlag, träningar för hockeygymnasiet och hockeyklasser på skolorna samt övriga istider för kommunens skolor.

Leksands IF