Den satt till slut!
Publicerad: 2017-12-29
Herrlaget
– Jag var rejält frustrerad efter att ha missat två riktigt bra lägen. Som tur var satt den till slut. Det säger Martin Grönberg som skickade in 2-0-pucken i öppen kasse, med 58 sekunder kvar av den tredje perioden.

Målet blev matchens sista, och Martin Grönberg blev en av nyckelfigurerna bakom den sköna fredagssegern hemma mot Vita Hästen.
– Riktigt skönt att vi kunde vinna till slut. Vi svarade för en bra laginsats i dag, men jag måste även lyfta fram Tex i målet. Han gjorde flera svettiga räddningar och höll nollan. Då förtjänar man lite beröm, menar Martin.

Men vad säger du om din egen insats?

– Det kändes väldigt bra i dag. Om jag ska vara ärlig måste jag säga att det här, spelmässigt, var min bästa insats för säsongen, säger Martin, som mycket riktigt svarade för en väldigt bra insats.
I vanlig ordning svarade han för ett stenhårt jobb och ett uppoffrande spel, men han var också iblandad i en hel del farligheter framåt.

Du gav dig själv, åtminstone, två riktigt bra lägen?

– Precis, jag hade två lägen som liknade varandra ganska mycket, när jag kom in bra framför deras målvakt. På det första läget tryckte jag bara till pucken, jag såg knappt varken målet eller målvakten. Så här i efterhand borde jag kanske ha stannat upp lite och lyft blicken. Jag hade nog mer tid än vad jag trodde då.

Och det andra?

– Där lyckades jag med en dragning på deras back och kom fram mellan backarna. Tyvärr fattades den där sista centimetern för att pucken skulle gå in, menar Martin, som tydligt visade sin frustration efter missen.

Du slog lite med klubban i både plexit och sargen efter det?

– Ja… jag är ju känd för att ha ett lite hetsigt humör, och man kan väl säga att det kom fram där…

Jag som trodde att du var lugnet själv…

– Haha, ja du… i dom lugnaste vatten, eller vad är det man säger?

Som tur var satt ju ändå pucken till slut för Martin Grönberg, då han prickade in 2-0 i öppen kasse precis i slutet av matchen.
– Det var väl knappt styrfart på den pucken, och sen var det ju öppen kasse som sagt, men de målen räknas de också. Grymt skönt att få sätta den till slut i alla fall, och fantastiskt skönt med en seger inför den här publiken!

Elin Broman
Stjärnlaget