• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 6 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt

Förlust mot Västerås

21 februari 2019 21:19
Herrlaget

Kvällens hemmamatch mot Västerås slutade 3-6 efter en tung avslutande period.


Gästande Västerås var laget som öppnade målskyttet i 5 mot 3 efter att Leksand drabbats av två tidiga utvisningar. Strax därefter fick Leksand chansen att spela powerplay, och efter en mycket läcker passning från Mattias Ritola så kunde Martin Karlsson enkelt styra in 1-1 från nära håll. Det oavgjorda resultatet såg ut att hålla i sig till första periodpaus, men med en och en halv minut kvar av perioden såg David Rundqvist till att ändra på ställningen. Den snabbe forwarden fick en passning, tog sig förbi sin back och lade kyligt in pucken bakom Samuel Ersson, vilket betydde 2-1 efter 20 minuter.

Mellanakten var mer fram och tillbaka med flera lägen åt vardera håll, och ett mål hängde länge i luften. Efter tio minuter kom andra periodens första mål då Västerås kvitterade, men Leksand tog tillbaka ledningen några minuter senare, även denna gång i numerärt överläge. Johan Porsberger fortsatte sin fina målform med att sätta pucken, och passningsläggare var Kevin Schulze som därmed gjorde sin första poäng i Leksandströjan.

Under tredje periodens inledande minuter tryckte Västerås på för ett mål, och åtta minuter in kvitterade också gästerna. Inte långt senare satte Lukas Zetterberg sitt andra mål för kvällen till 3-4, vilket tvingade Leksand att gå framåt för att komma ikapp. Tyvärr så räckte det inte, och gästerna avgjorde istället matchen på en kontring. Slutresultatet fastställdes sedan till 3-6 efter att William Wikman gjort mål i öppet mål.

Härnäst väntar bortamatch mot Vita Hästen på söndag.