Säker seger mot HV71

29 oktober 2017 18:19
Damlaget

Damlaget följde upp lördagens tvåpoängare mot Göteborg med att under söndagen besegra HV71 med 7-4 på bortais.
– Det kändes tryggt och säkert hela vägen, säger Hanna Lindqvist, som enligt statistiken var med och spelade fram till fyra av de sju målen.


– Fast egentligen skulle jag bara ha assist till tre av målen, den jag fick till Majas mål stämde inte riktigt, korrigerar en ärlig Hanna Lindqvist.

Leksingarna kopplade tidigt greppet om matchen, och ledde med 2-0 efter fem och en halv minuts spel.
– Jag tror ingen av oss var riktigt nöjd med matchen i Göteborg, så det var skönt för oss att vi fick komma in och göra det bra från start i dag i stället, menar Hanna, vars lag ledde med 3-1 efter en periods spel.
– Vi gjorde det bra. Åkte skridskor och var effektiva, vilket vi har haft lite problem med innan. Roligt att se.

Farlig kedja

34 sekunder in i den andra perioden reducerade HV71 till 2-3, och några minuter senare kom också 3-3-målet.
– Men det kändes ändå som att vi hade kontroll. Spelmässigt hade vi egentligen aldrig någon dipp i matchen, säger Hanna, vars lag efter hemmalagets 3-3-mål gjorde fyra raka LIF-mål, två i den andra perioden och två i tredje.
Segersiffrorna skrevs till slut till 7-4, och Hannas kedja med Emelie Berlin och Iveta Koka låg bakom fyra av målen.
– Ja, det var kul! Vi har spelat ihop ett tag nu och kompletterar varandra bra tycker jag. Iveta är finliraren som ger fina passningar och sätter de flesta lägen hon får, och Emelie är väl mer grovjobbaren, även om hon också har gjort en hel del poäng nu.

Och du?

– Ja du... haha, jag vet inte, men jag trivs väldigt bra tillsammans med dem i alla fall. Det har funkat jättebra, säger Hanna, som ger en extra eloge till Iveta Koka efter söndagens match:
– Alltså, hon gör väl nästan alltid bra matcher, men under de senaste matcherna har hon verkligen hittat formen. I dag var hon fantastisk, det är väldigt roligt att spela med en sån spelare.

För Leksand väntar nu matchuppehåll fram till helgen 18-19 november. Då väntar bortamatcher mot Luleå.
Tabellen