• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt

Etta i Slutspelsserien

20 mars 2019 21:23
Herrlaget

Efter att ha vunnit med 6-0 mot MODO står det klart att Leksand vinner Slutspelsserien och får därmed möta AIK om en plats i kvalet till SHL.


Leksand fick en drömstart mot MODO i den sista matchen i Slutspelsserien. Redan efter sex minuter hade Johan Porsberger fixat 1-0 med ett kliniskt avslut i spel fem mot tre, och bara två minuter senare ökade Daniel Gunnarsson på när han fick pucken och satte 2-0 rätt upp i krysset. När nästan tolv minuter var spelade kom nästa mål då Oskar Lang gjorde 3-0 från nära håll, och efter målet utbröt kalabalik där MODO bland annat drog på sig ett matchstraff. Gästerna gjorde även ett målvaktsbyte i samband med målet, men det hjälpte föga då Leksand fortsatte att fullständigt köra framåt. I det efterföljande 5 mot 3-spelet styrde Anton Karlsson in 4-0 på en skottpass från Kevin Schulze, och en dryg minut därefter gjorde Hugo Enock sitt första mål i Leksands IF när han sköt in 5-0. När första perioden var över hade Leksand alltså gjort hela fem mål och i princip säkrat förstaplatsen i Slutspelsserien.

Om de inledande 20 minuterna innehöll det mesta så gjorde inte den andra perioden det. Leksand slog av på takten en del, vilket gjorde att Axel Brage fick känna på pucken och göra ett par fina räddningar. Mot slutet av mellanakten ökade leksingarna återigen farten och var mycket nära att få in ett sjätte mål, men femmålsledningen höll i sig till pausvila.

6-0 kom istället 28 sekunder in i tredje perioden då Martin Karlsson styrde in ett skott från Kevin Schulze, vilket också var amerikanens tredje assist för kvällen. Det målet skulle också visa sig vara det sista som hände i matchen, och Axel Brage kunde återigen hålla nollan. I och med segern vinner Lekand Slutspelsserien och får möta AIK om en plats i kvalet till SHL.