• Huvudsponsorer

Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov

En spelare ansluter - en förlänger

18 juni 2019 12:30
Damlaget

Leksands IF har gjort klart med forwarden Moa Viklund som under den föregående säsongen representerade Linköping HC och Brynäs IF. Det står även klart att forwarden Karolin Malmquist stannar i Leksands IF.


Karolin Malmquist

Karolin Malmquist kommer från värmländska Kil och har representerat Leksands IF sedan säsongen 2016/2017. Under sin tid i Leksand hittills har hon varvat spel i SDHL med spel i föreningens lag i DamEttan Västra. Totalt har det blivit 29 SDHL-matcher för Malmquist som förutom klubblagsspel även representerat Värmland i Stålbucklan vid tre tillfällen med en bronsmedalj som bästa resultat. Hon har även representerat Team Väst i U18-regionsturneringen vid tre tillfällen. Det nya kontraktet gäller över säsongen 2019/2020.

Karolin Malmquist om att förlänga sitt kontrakt med Leksands IF:
-Det ska bli kul att fortsätta i Leksands IF. Jag har fått ett bra intryck av Lars Stenmark. Han satsar mycket på individuell utveckling, och det har jag fastnat rejält för. Jag ser fram emot säsongen och kommer att jobba hårt med min egen utveckling för att ta en större roll i laget.

Huvudtränaren för Leksands IF Dam, Lars Stenmark, om förlängningen med Karolin Malmquist:
-Karolin har en bra karaktär och gör alltid ett bra jobb. Hon besitter en stor utvecklingspotential och blir intressant att följa i vinter.

Moa Viklund

Moa Viklund kommer ursprungligen från Lycksele och har Lycksele SK som moderklubb. Som junior representerade hon MODO Hockey där hon även gjorde debut i SDHL under säsongen 2014/2015. Under samma säsong valde Viklund att flytta söderut för spel i Linköping HC. I Östergötland blev hon kvar och har representerat LHC fram till februari tidigare detta år då hon inför stängningen av transferfönstret bytte klubbadress till Brynäs IF där hon hann med att göra tre slutspelsmatcher under våren. Förutom klubblagsspel har Moa Viklund även representerat Sverige vid U18-VM 2014, spelat Stålbucklan för Västerbotten med en silvermedalj som bästa resultat samt spelat för Team Norr i U18-regionsturneringen. Kontraktet med Moa Viklund gäller över säsongen 2019/2020.

Nyförvärvet Moa Viklund om att ansluta till Leksands IF:
-Det känns jättespännande att komma till Leksands IF. Det är ett nytt kapitel som tar vid i min karriär, och jag längtar till att säsongen ska dra igång på allvar. Jag ser mig själv som en skridskostark spelare som alltid sätter laget före jaget. Folk brukar beskriva mig som lite av en iller på isen med min skridskoåkning.

Huvudtränaren för Leksands IF Dam, Lars Stenmark, om nyförvärvet Moa Viklund:
-Moa har spelat ett antal säsonger i Linköping, men känner att hon behöver en nytändning i sitt hockeyspelande och då var Leksand ett bra alternativ för henne. Det känns bra att få in Moa, hon passar väl in i vår profil med rätt ålder och rutin från SDHL. Dessutom är det trevligt att få in lite norrländskt blod i vår grupp.