Hockeygymnasium

Tillsammans med Leksands gymnasium bedriver Leksands IF Ishockey nationellt godkänd idrottssutbildning, NIU, i ishockey. Vi bedriver detta enligt de riktlinjer Svenska Ishockeyförbundet och Skolverket satt upp.

Genom åren har många duktiga spelare kommit fram genom denna satsning. Styrkan ligger i tre viktiga områden, som alla måste fungera för att du ska utvecklas som hockeyspelare och människa:
· Skolan
· Socialt
· Hockeyn

Skolan
Eleverna på hockeygymnasiet i Leksand läser på Leksands gymnasium, en relativt nybyggd skola med allt vad detta innebär. Som elev kan du kombinera alla program som finns på skolan med att satsa på hockeyn. Leksands IF har ett mycket bra samarbete med skolan och kan på så sätt följa upp skolgången för alla våra hockeyelever. Viktigt att veta är också att skolan har en förståelse för er satsning på hockeyn, samtidigt som Leksands IF påtalar betydelsen av studierna.

Socialt
Leksand är en ganska liten ort vilket skapar en trygghet för dig som elev. Våra elever på hockeygymnasiet bor visserligen utspridda i lägenheter, ensamma eller tillsammans med någon annan hockeyelev. Men i Leksand finns inga större avstånd så närheten till varandra skapar en viktig känsla av trygghet och därmed stark gemenskap mellan eleverna. Tack vare litenheten har Leksands IF också bra kontroll över elevernas sociala situation. Vi arbetar också med en satsning på fadderverksamhet, där vår förhoppning är att ge varje elev en reservförälder på plats i Leksand. Detta för att än mer skapa känslan av trygghet. Vi vet att steget är stort att som 16-åring flytta till Leksand och bo utan mamma och pappa. Därför vill vi på detta sätt vidareutveckla möjligheten till trygghet.

Hockeyn
Leksands IF är kanske Sveriges mest folkkära klubb. Klubben har också medvetet satsat på juniorverksamheten och vi tror på möjligheten att genom vårt hockeygymnasium och vår juniorverksamhet fostra spelare till vårt a-lag. Under detta läsår har vi också utökat möjligheterna till träning under skoltid. Eleverna har nu möjlighet att träna samtliga fem dagar i veckan under skoltid, detta i kombination med ordinarie juniorträningar ger klara möjligheter till utveckling. Som elev på hockeygymnasiet i Leksand tillhör man något av våra två juniorlag i klubben. Dessa lag spelar i högsta serien för juniorer, och detta ger möjligheten att spela med och mot de bästa av spelare. Bägge dessa lag har under de senaste åren varit med och spelat om SM-gulden för juniorer.

Det här är en kort summering av vad hockeygymnasiet i Leksand innebär. Du kan också läsa mer allmänt om hockeygymnasier på Svenska Hockeyförbundets utbildningssida www.coachescorner.nu.

Om du känner för att satsa på hockeyn, och tror att Leksands IF kan erbjuda det du behöver för att utvecklas och nå toppen, kontakta då gärna oss för vidare information. Kontaktinformation till höger här på sidan.

För information om Leksands hockeygymnasium

Alexander Eriksson
Ansvarig hockeygymnasiet
0247-644 00 (dagtid)
070-426 17 97 (mobil)
alexander.eriksson@leksandsif.se


För information om Leksands gymnasium:
http://leksand.se/sv/Utbildning-och-barnomsorg/Leksands-gymnasium/

Eller kontakta:
Ulrika Gustafsson, studie- och yrkesvägledare 0247-803 33
ulrika.gustafsson@leksand.se


Åsa Mattsson Andrén, studie- och yrkesvägledare 0247-80228 asa.andren@leksand.se

För att göra en ansökan samt mer information om ishockeygymnasier:
Klicka här

Vi driver även, tillsammans med Leksands Gymnasium, en utbildning med idrottsutbildning ishockey.
Läs mer

 
 

Copyright © 2013-2016 Leksands IF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB