Hemma
Göteborg
GHC
Borta
Leksand
LIF

Tung förlust för damerna

9 december 2017 21:45
Damlaget

Damerna är inne i en tuff period just nu. I dag förlorade de mot seriejumbon Göteborg med 1–2.
– Vi spelar ganska rörigt i dag, speciellt i slutet av sista perioden, säger Karolin Malmquist.


Nej, resultaten går inte riktigt Leksands damlags väg för tillfället. I dagens bortamatch mot Göteborg vann hemmalaget med 2–1 vid full tid och kunde därmed bärga samtliga tre poäng.
– Vi var lite sega i början av matchen, men sedan blev det bättre. I andra och framför allt i tredje spelade vi väldigt rörigt, sammanfattar anfallaren Karolin Malmquist.
Vad menar du med rörigt?
– Vi fick aldrig till några bra uppspel till exempel. Det var som vi bara slog passningar för att slå dem, det fanns ingen tanke.

Vann skotten

Leksand vann skotten i dagens match med 39–19 och hade ett gäng bra chanser utan att pucken ville gå in fler gånger än vid Sofia Engströms ledningsmål i första perioden. Men enligt Karolin Malmquist berodde förlusten mer på det mentala än på själva spelet.
– Det handlar nog om inställningen till matchen. Jag tyckte inte att det kändes som om alla var här och verkligen ville spela.
Förlusten mot Göteborg innebar åttonde raka nederlaget för Leksand. Vad det är som hänt med lagets spel är dock inre helt lätt att förklara.
– Det är som vi har åkt in i en dipp som vi inte riktigt kan sätta ord på. Varje match är ju en ny match, men det är klart att det här gnager lite i bakhuvudet.

Möter HV71 i morgon

Den senaste vinsten för de blåvita kom mot HV71, som är det lag Leksand passande nog möter i morgon söndag. Då vill Karolin Malmquist att hon och de andra ska få fart på målskyttet genom att lägga fler puckar på mål och att vara mer aktiva på returerna.
– För vår del gäller det också att steppa upp när det gäller det mentala och var mer förberedda. HV71 är ett bättre lag än Göteborg, så vi måste vara med.
Vem i laget tror du kommer kliva fram i morgon?
– Hanna Lindquist var bra i dag och jag tror att hon kan behålla det i morgon.