Hemma
AIK
AIK
Borta
Leksand
LIF

Jon Knuts ser fram emot revansch mot AIK

23 november 2017 16:00
Herrlaget

Fullsatt, hyllningsceremoni och förhoppningsvis revansch på AIK väntar på fredagskvällen på Hovet i Stockholm. Jon Knuts ser fram emot fredagen med tillförsikt.


Efter onsdagskvällens förlust mot Almtuna IS i Gränby Ishall har herrlaget laddat om för revansch när AIK står på menyn under fredagen. Efter lunch på torsdagen tränade laget på matchisen i Hovet och utöver de spelarna som reste med från Leksand fanns även det nytillkomna lånet Anton Öhman med.

Före nedsläpp på fredagskvällen kommer AIK att hylla en av sina stora legendarer, Leif Holmgren, som under sin tid i AIK hann spela hela 14 säsonger och även vinna två SM-guld med klubben. En som varit med om tröjhissningar och uppmärksammade hyllningar på såväl hemmaplan som bortaplan tidigare är Jon Knuts.
-Det är stort att få vara med på en sån grej. De tidigare jag varit med på har alla varit fina tillställningar, kanske speciellt den för Petrasek som vi var med på i Jönköping förra säsongen. Det är ingenting som stör uppladdningen inför matchen för egen del, det är bara att studsa igång direkt efter ceremonin och vara redo för match. Jag tycker att det är viktigt att hylla de historiska spelarna oavsett vilken klubb det gäller, och det är som sagt stort att få chansen att vara med om det.

Hur ser du tillbaka på matchen mot Almtuna?
-Jag tycker att vi gör en alltför slätstruken insats igår. Vi tillåter dem att vara starkare än oss framför båda målen, och vi kändes för bekväma i vårt agerande. Vi har gått igenom gårdagens match tillsammans och vet vad vi måste göra bättre mot AIK. Samtidigt, om vi hade fått in någon puck på de chanser vi skapade hade det kanske blivit en helt annan match. Vi spelade inte bra, men vi var ändå med och högg på allvar om poäng vilket vi kan ta med oss.

Inför fredagens omgång, som blir den 21:a i årets upplaga av HockeyAllsvenskan, placerar sig Leksand på en tredjeplats med 34 inspelade poäng och motståndarna AIK på en femteplats med 33 poäng. Det senaste mötet lagen emellan slutade med seger för AIK i Tegera Arena med slutsiffrorna 0-3. För Jon Knuts del finns inget annat än revansch i planerna.
-Vi gjorde en spelmässigt riktigt bra match mot AIK hemma, utan att få resultatet med oss. Vad jag har hört så gjorde AIK en av sina bättre matcher för säsongen då. Vi ska titta en del på på hur AIK spelar på video under morgondagen, annars är det bara äta och vila som gäller för att ladda på så finns alla chanser till revanch imorgon.

Vem kliver fram och avgör detta möte på Hovet?
-Det spelar ärligt talat ingen roll, imorgon är det laginsatsen som ska vara avgörande, avslutar Jon.