Tis 31 Jan  (1 match)
Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Ons 22 Feb  (1 match)
Fre 24 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Tis 28 Feb  (1 match)
Tor 02 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Ons 22 Mar  (1 match)
Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Tor 30 Mar  (1 match)
Lör 01 Apr  (1 match)
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Djurgården
DIF

Djurgården krossade och gick upp på slutspelsplats

7 mars 2017 21:52
#LIFDIF

Det var stundtals spel mot ett mål och även om siffrorna blev stora kunde de ha blivit betydligt större om inte Leksandsmålvakten storspelade.


–Vi ger dem alla lägen, inte bara målen utan kontringslägen. Jag vet inte vad vi sysslar med där ute, det finns inga ursäkter, löd Leksands Jesper Ollas analys efter den första perioden.

Den beskrev händelserna ganska bra, Djurgården gjorde tre mål, det tredje föregicks visserligen av en hakningssituation och Leksandsbåset protesterade men målet blev godkänt. Nu hade Djurgården bud på fler, bland annat träffade Markus Ljungh målramen och hade ett friläge som inte blev mål.

Atte Engren höll siffrorna nere i den andra och Leksandsmålvakten stod för många riktigt kvalificerade räddningar när Djurgården tilläts fortsätta snurra fritt. Gästerna vann skottstatistiken med 11-4 i den andra och lyckades till slut göra sitt fjärde mål, men det krävdes en riktig pangträff för att få pucken förbi Engren. Marcus Högström fick skottläge vid blå och det var en hel del trafik framför målet.

– Jag har känt mig pigg hela matchen och har fått lite utdelning så det känns ganska skönt. Det har varit frustrerande på slutet, men nu är det skönt, kommenterade Marcus Högström till C More.

Dominant Djurgården

Det blev aldrig någon match, Djurgården fortsatte dominera i den tredje perioden. 18-3 i skottstatistiken (totalt 41-17) men det blev bara ett mål och det gjordes av Mikael Ahlén. Segern innebär att Djurgården går upp på slutspelsplats och att Leksand kommer att sluta på den sista platsen i tabellen.

– Det känns ganska enkelt just nu, det blir ganska lätt för mig i målet. Formen känns bra och det ska jag jobba vidare på, sa Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn efter segern.

Kommande matcher:

  • Leksand-Brynäs, tor 9 mars 19:00
  • Skellefteå-Djurgården, tor 9 mars 19:00