Hemma
Leksand
LIF
Borta
Malmö
MIF

Seger mot Malmö

7 januari 2017 20:45
Matchrapport

2017 års första hemmamatch, var det på lördagskvällen när Malmö Redhawks gästade Tegera arena. En tät batalj inför 6136 åskådare som skrev sig till 4-3.


Det var en jämn inledning i Tegera arena på lördagskvällen, men det var gästande Malmö som tog ledningen. Det efter att Rakshani fått stått alldeles för obevakad i slottet och kunde avlossa ett skott som innebar 0-1. Gästande Malmö hade bra kontroll över matchbilden de tjugo inledande minuterna, där man hjälpte sin målvakt Nilstorph på ett bra sätt och stundtals fick bra press i LIF-zonen. Ett 0-1-resultat som såg ut att stå sig, men Tobias Forsberg fick dit en kvitteringspuck som innebar 1-1 efter tjugo minuter.

– Det är härligt att spela back to back. Det är mycket revansch att spela så tätt in på. Det är en bra stämning på läkataren och bra tryck på isen, det blir en härlig match, sade målskytten Tobbe Forsberg till C More.

Leksand kom ut betydligt piggare i den andra perioden och spelade som ett annat lag. Efter drygt tre och en halv minut, skakade man fram ett jätteläge genom Castonguay - som Nilstorp i MIF-målet gjorde en sannerligen fin parad på. MIF hade sina chanser under periodens gång, men det var ett betydligt aggressivare LIF som krigade på i Tegera arena och efter tolv minuters spel fick man tillbringa tid i numerärt överläge. Leksand som haft bekymmer i spel 5 mot 4, hade svårt att få till några kvalificerade lägen även denna gång. Men ett ledningsmål kom, efter att Piskula vackert avlossat in 2-1 som gick ribba in. LIF som trummade på ett betydligt bättre sätt, lyckades även utöka ledningen till 3-1 genom Youds som bombade in 3-1-målet i numerärt överläge.

– Vi kom ut bättre än första, sade Ben Youds när han intervjuades i arenan.

Malmö kom ut betydligt bättre i den tredje perioden och utnyttjade Leksands misstag. Efter lite mindre än sex minuter, gjorde Malmö 3-2 genom Filppula. Något som senare blev 3-3 genom Forssell och då valde Leksand att begära time out. Time outen, verkade göra susen för leksingarna, då man lyckades ta ledningen genom Porsberger med sju minuter kvar av ordinarie speltid. Leksand lyckades hålla ifrån och segrade med 4-3.