Ons 22 Mar  (1 match)
Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Tor 30 Mar  (1 match)
Lör 01 Apr  (1 match)
Ons 20 Sep  (1 match)
Fre 22 Sep  (1 match)
Ons 27 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tis 03 Okt  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Ons 11 Okt  (1 match)
Fre 13 Okt  (1 match)
Sön 15 Okt  (1 match)
Ons 18 Okt  (1 match)
Fre 20 Okt  (1 match)
Sön 22 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Ons 01 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Ons 08 Nov  (1 match)
Lör 11 Nov  (1 match)
Ons 15 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Ons 22 Nov  (1 match)
Fre 24 Nov  (1 match)
Ons 29 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Färjestad
FBK

Släkten var värst när Leksand tog revansch

30 december 2016 21:59
#LIFFBK

Det var en kväll där målen skulle göras av spelare som tidigare har spelat för motståndarlaget. Men efter att Johan Ryno gav Färjestad ledningen, var det Johan Olofsson som såg till att Leksand kunde vinna med 2–1 på hemmais.


Man kan inte klaga på energin som fanns hos både Leksand och Färjestad när de kom ut till nedsläpp i Tegera Arena. Men den var så hög hos båda parterna att de nästan tog ut varandra på det sättet. Den första perioden bjöd därför inte på några mål, inte heller på särskilt många målchanser av rang, men likväl ett underhållande tempo.

– Leksand spelar bra hockey och vi försöker matcha det vi också. Vi visste att de skulle komma ut taggade. En rolig tillställning, sa Färjestads Ole-Kristian Tollefsen till CMore efter 20 minuters spel.

Defensiv uppvisning

Den andra perioden blev, än mer än den första, en uppvisning i disciplinerat försvarsspel från båda lagen. Trots att man fick två numerära överlägen vardera under mellanakten, överglänstes de offensiva försöken av de defensiva insatserna. Lägg därtill att det var två heta målvakter i Atte Engren och Lars Haugen som stod som sista utposter, vilket ledde till att resultattavlan endast bestod av nollor i målkolumnen även efter två perioder.

– Ingen vill bjuda på något och det kommer bli små marginaler som avgör hela vägen ut, sa Leksands Martin Karlsson till CMore.

Leksand vände på kort tid

Om matchen fram till dess hade varit tillknäppt och till stor del händelsefattig, skulle den öppna upp sig rejält i den tredje perioden. Startskottet för det blev Färjestads 1–0 mål. Det målet gjordes givetvis av Johan Ryno, som den här kvällen gjorde sitt första framträdande i Tegera Arena sedan han själv spelade för Leksand.

Men släkten var värre på andra sidan. Trots att Färjestad gjorde ledningsmålet, var det Leksand som gick stärkta ur det. Kort därpå kunde Johan Olofsson, som spelade i Färjestad förra säsongen, göra målet som innebar 1–1. Bara några minuter senare gjorde lagkaptenen Jesper Ollas det avgörande 2–1-målet.

– Väldigt skönt att ta vinsten. Vi ville verkligen inte förlora igen efter två förluster mot dem den här säsongen, det var revanschlustan som tände oss, sa Johan Olofsson till CMore efteråt.