Hemma
Leksand
LIF
Borta
Växjö
VLH

Leksand tog andra raka

22 november 2016 21:57
#LIFVLH

Efter en riktig kämpainsats lyckades Leksand för första gången i år vinna en andra match i följd. Det satt dock hårt åt och laget kämpade med näbbar och klor på slutet för att freda målet.


– Jag tycker vi tar stora steg hela tiden, skulle man se någon match i början av säsongen och jämför med nu så är det stor skillnad. Det känns både i spelet och gruppen, sa Leksands Jesper Ollas till C More efter en mållös första period mellan Leksand och Växjö.

Visst är det ett annat Leksand i dag, laget har på sista tiden visat en annan självsäkerhet än i början av säsongen. Dessutom har målvakten Atte Engren hittat formen och de gånger Växjö fick chanser i den första perioden stod han pall och stoppade, precis som så många gånger förr de senaste matcherna.

"De fick lite för mycket att säga till om"

Det blev hemmalaget Leksand som i stället skulle få göra det första målet sedan Eric Castonguay fick pucken i en spelvändning och fri med Växjömålvakten Victor Andrén petade han in pucken tätt intill den vänstra stolpen, vilket fick arenan att explodera. Glädjen över att vara i ledning varade dock inte länge, mindre än minuten senare hade Växjö kvitterat och det var Linus Fröberg som utnyttjade en misslyckad rensning. Med ett mäktigt skott tystade han effektivt den mesta euforiska stämningen i arenan.

– Lite upp och ner, de fick lite för mycket att säga till om jämfört med första. I första kändes det som om vi hade lite mer kontroll på matchen, sa Växjös Robert Rosén till C More efter den andra perioden.

"Vi ska vara väldigt ödmjuka i det vi gör"

Den tredje perioden stod och vägde, men när Leksand, halvvägs in i perioden fick spela i numerärt överläge satt ledningspucken. Eric Castonguay lättade en kortpassning till Ben Youds vid blålinjen och Youds tvekade inte. Skottet var kanske inte det hårdaste men Viktor Andrén var skymd och fick inga bra förutsättningar att ta pucken. Ett frenetiskt kämpande Leksand stred sedan i resten av perioden för att försvara sin ledning. Mycket spel förlades i hemmalagets zon men Växjö lyckades inte få in pucken. I slutet kunde Martin Grönberg kämpa sig till pucken och hårt uppvaktad fick han ändå in den i den tomma Växjökassen.

– Det är ett steg till vi tar i dag och det ska vi vara rädda om. När ungdomar tar steg så är det roligt, men vi ska vara väldigt ödmjuka i det vi gör, det står bra lag på tur, sa en lättat Per-Erik Johnsson till C More.