Förlust i Örnsköldsvik

20 mars 2016 21:50

Den första matchen i direktkvalet till SHL stundade på söndagskvällen. Leksands IF hade begett sig till Örnsköldsvik för att gästa MODO Hockey i Fjällräven Center. 6163 åskådare fick se en match som skrev sig till 5-0 i MODO-favör.


Leksand inledde stabilt i Fjällräven Center. Men sedan började hemmagänget att trycka ner LIF en aning och fick efter ungefär 3.30 tillbringa tid i powerplay. LIF klarade av det numerära underläget på ett exemplariskt sätt, men lite mindre än en minut senare fick LIF tillbringa tid i boxplay, igen. MODO pressade återigen, i det numerära överläget - men LIF stod bra defensivt. Därefter var det MODO som tog över en del, och gjorde 1-0 efter 11.30 genom Olofsson. Minuterna efter målet fick MODO, för tredje gången i matchen tillbringa tid i powerrplay - men det redde LIF ut. Pressen fortsatte dock därefter och 2-0 var senare ett faktum, efter att Pettersson stått fri framför Haukeland.
– Det är två lag som vill mycket och vi glömmer bort vårt koncept lite och faller ur ramen. Då är MODO bra. Vi blir lite långa i laget och de får ta sig in i anfallszon för enkelt. Det blir jobbigt för oss. Men det är bara att rätta till, säger Leksands back Jonas Frögren till TV12/C More.

Den andra periodens inledning blev det tajtare lagen emellan och det var ett Leksand som gasade på mer. Dalalaget hade bland annat en giftig chans genom Montpetit, som hade en frejdig spelvändning. MODO var främst farliga offensivt - när kedjan med Olofsson och kompani var inne på isen. MODO stod bra defensivt och LIF hade svårt att få till några jättelägen, men efter drygt åtta minuters spel fick LIF testa lyckan i powerplay. Ångermanlänningarna stod bra defensivt och LIF lyckades inte skaka fram några jättelägen. Spelet var lite jämnare i den andra perioden, men MODO straffade Leksand när man fick chansen. 3-0 kom efter att Nilsson kunnat raka in en elegant pass från Ottosson. MODO fortsatte på det inslagna spåret och straffade LIF, igen. Olofsson gjorde sitt andra mål för kvällen och MODO ledde med 4-0 efter två perioder.
– Vi skapar alldeles för lite. De är en och två storlekar större. Vi har inga farliga målchanser. Vi måste spela enklare och slänga in fler puckar på mål. Det är för enkelt för dem att spela ishockey just nu. Vi måste bli mer resoluta i det vi gör, säger Leksands Johan Olofsson till TV12/C More.

4-0-ledning var det för MODO, när det var dags för den tredje perioden. Och Tuohimaa tog över målvaktssysslan från Haukeland. Ganska väntat, var det ett MODO som backade hem lite och LIF var det laget som hade mycket puck. Övik-gänget försökte spela på LIF-misstag och med snabba spelvändningar. Efter lite mindre än sju minuter small det. Possler gjorde 5-0 till hemmalaget, när man fått tid i numerärt överläge för fjärde gången i matchen. LIF fick under den tredje periodens andra halva, tillbringa tid i powerplay två gånger. Man skapade en del lägen offensivt men man lyckades inte spräcka nollan offensivt. Tyvärr fick LIF se sig besegrade med 5-0 i Fjällräven Center.
– Vi fick väl en lektion i effektivitet. Samtidigt tycker jag vi skapar chanser för att ha gjort något mål eller två. Men det kommer krävas mer av oss framöver än vi presterade idag. Det är 1-0 till MODO och vi ser fram emot tisdag, säger Per-Erik Johnsson till TV12/C More efter matchen.

Återstående matcher i direktkvalet till SHL: Tisdag 22/3, 18.30, Leksands IF - MODO Torsdag 24/3, 18.30, MODO - Leksands IF
Lördag 26/3, 19.30, Leksands IF - MODO Ev: Måndag 28/3, 19.30, MODO - Leksands IF
Ev: Onsdag 30/3, 19.30, Leksands IF - MODO Ev: Fredag 1/4, 19.30, MODO - Leksands IF

Biljetter till Leksands IF:s hemmamatcher kan bokas här.