"Vill vara en del av den här resan"

10 maj 2017 09:10
Herrlaget

– Beslutet var svårt, men ändå lätt. Det var en del att ta ställning till, men när jag bara lyssnade på mig själv så insåg jag att det är i Leksand jag vill vara. Jag känner mig väldigt inspirerad och laddad för en ny säsong.
Så låter det när Mattias Ritola förklarar vad som blev avgörande när han bestämde sig för att stanna i LIF.


Han utvecklar:
– Sanningen är ju den att man har jobbat nästan hela livet för att få spela hockey på en så hög nivå som möjligt. För ett år sedan spelade jag både SM-final och VM, så det är klart att man funderade lite. Men som sagt, när jag slutade att fundera och bara gick på vad jag verkligen ville och kände, så var det självklart att stanna i Leksand. Nu känns allt kanon!

Hur har första passen med laget varit?

– Det känns bra. Gruppen känns väldigt bra, och att vi har fått in Markus Åkerblom som tränare känns verkligen hur bra som helst. Det känns som att han kommer med lite nytänk kring hur vi ska spela och om föreningen i stort. Vi har en spännande resa framför oss, och jag vill vara en del av den här resan.

Och resans slutmål är lika självklart för Mattias som för alla andra:
– Vi ska tillbaka till SHL, det är liksom ingenting att diskutera. Någon annan målsättning än den finns bara inte. Det är ett berg som ska bestigas, och vi har redan börjat.
Och fram till seriestarten fortsätter nu byggandet av grunden till bergsbestigningen, via hård träning och ett antal träningsmatcher. Lite ledig tid och egen träning ska också klämmas in under sommaren, och för Mattias del består sommaren även av ett bröllop. – Ja, det börjar närma sig nu. Det är fullt upp med planering och sånt.

Har ni planeringen under kontroll?

– Hon har...

Är du nervös?

– Jag är hur nervös som helst! Jag gillar ju inte att stå inför folk sådär... Vi hade dop för ett år sen, och jag höll ju på dö av bara det. Då var vi 40 pers, och nu blir vi kring 100... Men det blir nog bra.