"Karlsson avgör"

14 november 2017 12:26
Herrlaget

Sedan förlusten mot AIK den 15 oktober har Leksand tagit poäng i åtta raka matcher.
– Har vi rätt inställning från start, så tar vi poäng mot Hästen med, säger backen Patrik Norén inför onsdagens bortamatch mot Vita Hästen.


Senaste poängen togs som bekant hemma mot Modo i lördags, efter segersiffrorna 4-2.
Det fjärde målet stod Patrik Norén för.
– En klassisk isare som gick in, (Erik) Hanses var lite sen i förflyttningen där, säger Norén menande om den tidigare lagkamraten.
– Jag sade det åt honom efter matchen också, så han blev lite grinig, haha. Men det gick över ganska fort. Vi har nästan daglig kontakt han och jag, så det kan väl hända att han får höra det någon mer gång...

Nyckeln till segern i Modo-matchen?

– Jag tycker att vi, nu under de här senaste matcherna, har hittat en helt annan trygghet i spelet. Vi vågar göra mer grejer, och vi stressar inte upp oss. Mot Modo låg vi under med 0-2, men det kändes aldrig som att vi stressade upp oss för det. Jag personligen kände i alla fall att det var lugnt hela tiden, jag kände att vi skulle vända och vinna, och den känslan hade man inte i början av säsongen direkt...

Folk, fart och high chaparral

Inför onsdagens möte med Vita Hästen ligger Leksand på en fjärdeplats i tabellen, efter 28 poäng på 17 matcher.
Hästen, som närmast kommer från en 1-4-förlust borta mot BIK Karlskoga, parkerar på en en tiondeplats efter 23 poäng.
– Det kan nog bli en lite liknande matchbild som i matchen mot Troja. Det blir nog mycket folk, full fart och lite high chaparral, så det blir en rolig match att spela. Mot Troja tycker jag tyvärr att vi spelade lite naivt från start, och att vi inte riktigt var med. Det gäller att vi har rätt inställning från start mot Vita Hästen, och att vi inte sätter oss själva i en jobbig sits.

Vem avgör?

– Jag tror att det är dags för Martin Karlsson nu. Han jobbar alltid på bra, men nu är det dags för lite utdelning, tippar Patrik Norén direkt efter tisdagens träning.
En träning där även nyförvärvet Matt Carey fanns med.
– Ja, han verkar vara en jobbig spelare att möta. Han har bra fart och spelar med tyngd. En ganska allround spelare helt enkelt.

LIF-TV

Mer om Matt Carey i tisdagens Halv Ett med Leksands IF: