Calle Själin på plats i Leksand

19 juni 2017 14:02
Herrlaget

– Jag är faktiskt lite förvånad själv över hur snabbt allt har gått, men jag är jätteglad över att vara här. Nu är målet att ta en ordinarie plats och att få spela så mycket som möjligt.
Det säger nyförvärvet Calle Själin, som gjorde sin första träning med laget under måndagsförmiddagen.


Den 17-årige backen från Östersund hann förra säsongen med spel i såväl moderklubben, som i allsvenska Timrå och det svenska U18-landslaget.
– Det var en väldigt bra säsong, och höjdpunkten var självklart att få spela VM, menar Calle, som hade en betydligt tuffare säsong säsongen dessförinnan.
– Under 15/16 var jag skadad och gjorde i stort sett inte en enda träning. Med tanke på det måste jag säga att jag är lite förvånad över hur bra förra säsongen gick, och att jag är i Leksands IF nu. Det har gått väldigt fort!

Du kan inte ha saknat erbjudanden från andra klubbar?

– Nej, jag hade väl en del... Men alla SHL-klubbar lade jag faktiskt bort ganska snabbt. Jag ville till en allsvensk klubb, och förhoppningsvis få spela så mycket som möjligt.

Vad blev avgörande till Leksands fördel?

– Det stod mellan Leksand och Timrå på slutet... Jag är jättetacksam över tiden i Timrå, men Leksand kändes ändå som det bästa för min utveckling. Brorsan (Pontus) har varit här tidigare och han tyckte verkligen att jag skulle gå hit. Dessutom känner jag ju tränaren Markus Åkerblom sedan tidigare, och jag vet att han är en väldigt bra tränare. Han får en väldigt bra kontakt med spelarna, och tror verkligen på juniorer. Det kändes helt rätt helt enkelt, säger Calle, som beskriver sig själv som en tvåvägsback med bra spelförståelse och förstapass.
– En spelare som kan spela i alla spelformer helt enkelt.

Hur har första dagen med laget varit?

– Väldigt bra. Jätteroligt att vara på plats och att få träffa alla. Det var verkligen inga problem att komma in i det här gänget, menar Calle, som tränar med laget denna vecka, för att sedan åka hem till Östersund ett tag igen.
– Jag flyttar hit på riktigt i början av augusti, så den här veckan bor jag hos Emil Bemström.

Ett bra boende?

– Det tycker jag. Bra service! I alla fall än så länge, vi får väl se om det håller i sig.