Julia på plats i Leksand igen

10 maj 2017 13:01
Damlaget

– Att få komma tillbaka till Leksand var det bästa som kunde hända mig. Jag känner mig verkligen hemma här.
Det säger målvakten Julia Åberg, som är tillbaka i Leksand efter spel i Djurgården samt ett år i USA.


Julia, som gick hockeygymnasiet i Leksand, lämnade laget säsongen 2014/2015 och har sedan dess hunnit med att operera både rygg och knän. Hon har också hunnit med tre matcher i Djurgården (innan ett korsband slets av), samt ett år med collegehockey i USA.
– Det har hänt en del ja... och framförallt året i USA känner jag har utvecklat mig som både målvakt och människa. För första gången på väldigt länge fick jag vara helt skadefri, och missade inte en enda träning på hela säsongen, så det var väldigt bra för mitt självförtroende. Jag känner att jag kan lita på mig själv och min kropp igen, menar Julia.

Hon gör nu sin första träningsvecka med sitt nygamla lag, och har bland annat fått återförenas med målvaktskollegan Denise Reuterström.
– Det känns verkligen jättebra. Ända sedan jag lämnade Leksand, har jag och Denise pratat om hur kul det vore att få spela tillsammans igen, berättar Julia.

Så ni har hållit kontakten hela tiden?

– Ja, gud ja, vi har pratat jättemycket, och hon har varit ett jättestort stöd för mig på vägen tillbaka från skadorna och så. Vi har en väldigt speciell relation. Man har ju spelat med många målvakter där man bara har tävlat med varandra om att få stå, men vi stöttar verkligen varandra och hjälper varandra att bli bättre. Även om vi fortfarande älskar att tävla mot varandra så klart. Vi har högt till tak och kompletterar varandra bra.

Du har ju gjort några matcher i Djurgården, har du bra koll på nyförvärvet Ida Press?

– Ja, vi bodde faktiskt ihop när jag spelade i Djurgården, så det är lite roligt. Ida är en väldigt lovande spelare, som jag tror kommer att utvecklas mycket om hon får rätt förtroende.

Läs mer om Julia Åberg i midsommarnumret av medlemstidningen Leksingen.