Alsing om innebandy, juniorfys, mål, samt att åka till rätt bås

13 juni 2017 15:12
Herrlaget

Efter en lagledig vecka med egen träning, återsamlades laget i Leksand igen under måndagen.
– Skönt med en vecka där man kunde samla lite ny energi, men ännu skönare att vara tillbaka igen. Nu kör vi!, säger den 21-årige backen Olle Alsing, mittemellan tisdagens två träningspass.


För Olles del spenderades den lediga veckan på Mallorca tillsammans med två kompisar.
– Det var skönt att komma dit och fokusera på något annat ett tag. Efter 6-7 veckor med bara fys blir det lätt lite hjärnmos... Nu har man fyllt på med ny energi, och är lite extra taggad att träna vidare igen.

Hur såg din träning på Mallorca ut?

– Tyvärr var det ett ganska halvkasst gym där vi bodde, men det blev en hel del löpning. Det funkade bra, men det är skönt att vara hemma. Nu är det full fart i gymmet igen, menar Olle, och berättar om tisdagens träningsupplägg:
– I morse körde vi ett styrkepass, överkropp, och nu ska vi snart köra lite innebandy. Det blir konditionsträning i en roligare form kan man säga, haha.

Vem är lagets bästa innebandyspelare?

– Det är väl Langen som är bäst, som vanligt... Han är bäst på det mesta.

"Fick visa att jag håller"

Olle Alsing kom till Leksand inför den gångna säsongen, och hade dessförinnan spelat i Almtuna i hela sitt liv.
– Självklart var det väldigt smickrande när Leksand hörde av sig, och det kändes som helt rätt steg för att ta, för min egen utvecklings skull. Att det sen blev att man kastades rakt in i SHL var ju lite mer som en bonus, menar Olle, som under debutsäsongen i LIF spelade 45 SHL-matcher, samt fem i kvalet.
– Lagmässigt var det naturligtvis en jättetråkig säsong, men för min egen del var det en väldigt utvecklande säsong. Det känns som att jag fick bevisa för många som tvivlat att jag faktiskt håller i SHL.

Hur ser du på säsongen som väntar?

– Det känns riktigt bra! Det känns som att det finns ett lugn och en harmoni i laget, samtidigt som alla är väldigt taggade och sugna på att komma igång och spela för att ta oss till vårt mål - SHL. Riktigt kul att vi vågar ha ett så pass uttalat mål, det är inspirerande och jag tycker verkligen att vi har ett lag som kan klara av det, säger Olle, som i Leksand har återförenats med Martin Karlsson och Patrik Norén, som han spelade med i Almtuna i ett, respektive två, år.
– Två jätteduktiga spelare, och riktiga ledargestalter, som verkligen har visat att de håller SHL-klass. Att spelare som de stannar kvar tror jag betyder jättemycket, samtidigt som vi har fått in lite ny spets också. Det ser jättebra ut.

Hur sköter sig juniorerna som är med och tränar?

– Skitbra! Vårt J20-lag måste vara ett av de bästa, rent fysiskt. Jag är extremt imponerad faktiskt.

Och avslutningsvis, hur blir det att ställas mot Almtuna?

– Riktigt annorlunda, måste jag säga, framförallt när vi spelar borta eftersom det blir första gången jag sitter i motståndarbåset där. Det är nog inte helt omöjligt att jag åker till fel bås, haha. Nej, men det ska bli skitkul. Jag ser fram emot alla matcher, och framförallt ser jag fram emot att vinna.