Skön seger för damerna

13 januari 2018 23:16
Damlaget

Fullt ös på läktaren och fullt ös på isen. Det slutade med en härlig bortaseger över SDE med 4–1.
– Jätteskönt! Vi hade mycket bättre fart och kontroll än vad vi hade mot SDE i onsdags, sa Liga Miljone efter matchen.


Det var fullt fart från första stund i dagens bortamöte mot SDE. Lilla Enebybergs ishall var i princip helt fylld av leksandssupportrar och laget på isen verkade inte vilja göra någon av dem besvikna.
Redan efter drygt fyra minuter stod det 2–0, efter mål av Madeleine Hall och Alva Johansson.
– Alla var spelsugna och riktigt på tå. Det var som vi var mer avslappnade, men på samma gång mer fokuserade än senast, sa tränare Alexander Bröms när hemsidan träffade honom och assisterande tränare Christer Sjöberg en stund efter matchen.
Den matchen han syftar på spelades i onsdags mot just SDE. Den gången var det stockholmarna som drog det längsta strået. Även i dagens match bjöd SDE stundtals på riktigt fint spel. Efter Leksands starka inledning åt sig hemmalaget sig allt mer in i matchen.
– De ställde om laget snabbt och vi fick lite långt mellan lagdelarna. Det blev som ett glapp i mitten, analyserade Alexander Bröms.

"Fick aldrig panik"

Leksand redde dock ut de flesta farligheterna och när andra perioden var slutspelad ledde de med 4–1. Sista perioden blev mållös, även om båda lagen hade chanser.
– Jag tyckte vi fortsatte lösa saker bra. Vi fick aldrig panik som vi kunnat få i vissa tidigare matcher, sa assisterande tränare Christer Sjöberg.
Vad i spelet är ni mest nöjda med i dag?
– Prestationen per individ. Alla går ut och tar tag i spelet redan från början, ja, från första bytet.
En av många som gjorde en riktigt bra match i dag var Liga Miljone. Hon var precis som tränarna nöjd med lagets insats.
– Vi hade så bra stämning i laget i dag, vi var verkligen sugna på att vinna.
Vilka av dina lagkompisar vill du lyfta fram?
– Madde Hall var mycket bra. Sedan tycke jag att Wilma Johansson och Alva Johnsson gjorde det bra.

Grisig match väntar

I morgon söndag väntar ny match i Stockholm. Då står AIK för motståndet och det blir troligtvis en helt annan typ av match.
– Det blir tufft! Det brukar bli grisiga matcher mot AIK, så det gäller för oss att behålla kylan och inte gå på det de hålla på med. Men de har också ett tydligare spelsystem än SDE, de åker inte bara hur som helst.
Avslutningsvis vill både tränare och spelar lyfta fram det fina stöd laget fick från läktarplats i dag.
– Verkligen jättekul med så mycket folk på läktaren! Jag önskar att det var så här varje match, det skulle ge oss så mycket energi, sa Liga Miljone.
– Det kändes som det här läktarstödet kom i precis rätt tid, laget behövde det. Det var nästan helt omöjligt för oss att kommunicera i båset, men jag tar att vara så här hes varje match: det ger bra och mycket energi, sa Christer Sjöberg.