Bertov nöjd med sitt mål

11 november 2017 22:04
Herrlaget

Daniel Bertov valde rätt tillfälle för att göra säsongens första mål. Inför 7000 på plats i Tegera var målet både matchavgörande och snyggt!
– Det var på tiden, säger backen glatt.


Matchen mot Modo slutade 4-2 och det efter ett underläge med två mål efter tjugo minuter.
– Jag tycker inte att 0-2 speglar första perioden. De får maximal utdelning. Men det är starkt av oss att komma tillbaka, menar Daniel.
Och det har han rätt i. I den andra perioden reducerar Erik Aterius efter en fin prestation av Martin Karlsson. Det var Eriks första a-lagsmål.
– Han fick hatten efteråt. Det var han värd, säger Daniel.
Hatten är den mashatt som lämnas vidare till den som gjort något extra bra under en segermatch. Och Erik blev även utsedd till matchens lirare och krigare.
– Det var jäkligt kul att han fick pytsa dit en balja också, säger Daniel om sin unge lagkamrat.

Vad sa tränarna till er i första paus för att få till den här vändningen?

– Inte så mycket. Mest att vi skulle vara starkare på pucken i anfallszon och skapa längre anfall, säger Daniel.

Oväntad målskytt

Spelarna lyssnade på sina tränare och det gav resultat målmässigt. Den andra perioden slutade 2-2 efter Aterius mål och ett powerplaymål av Alex Friesen. En knapp minut in i tredje perioden gör Daniel 3-2.
– Kul att det var ett snyggt mål. Att det inte var ett brunkarmål som studsar på nåt, säger Daniel med ett stort leende.
Han tycker att det är extra speciellt att få göra målet när det är så mycket publik på plats.
– Och säkert roligt för dom att det är en lite oväntad målskytt som dyker fram, säger Daniel och skrattar.
Ett par minuter senare gör Patrik Norén 4-2. Ett andra mål i powerplay och ett andra backmål alltså.

Håller i ledningen

I några av de senaste matcherna har laget inte lyckats bevaka sin ledning, men i lördagskvällens match var det inga problem.
– Vi fortsätter att spela. Och forwards gör ett jättebra jobb. Vi går för femman istället för att backa hem, förklarar Daniel.
Han säger att de alltid brukar prata om att inte bli för defensiva, men att det ofta är lättare sagt än gjort.

Hur har din höst varit?

– Jag spelar väl som jag ska. Enkelt från egen zon och jag ska inte ge motståndarna så mycket tid i anfallszon, säger Daniel. Han säger att han har en mer defensiv roll i Leksand än i tidigare lag och att det nog ledde till att kvällens målgest inte var hans bästa.
– Jag åkte ner mot hörnet, men... jag är inte den mest vane målskytten nu för tiden. Det var skillnad i division ett. Där kunde jag ösa in några pytsar, säger Daniel glatt.